ACSI FreeLife

Menu

Caravans - Occasions

Tweedehands Caravan kopen? Neem geen overhaaste beslissing en kies een caravan die perfect bij jou (en je partner of je gezin) past.

Lees verder


Zeker als het gaat om de aanschaf van een caravan occasion is het belangrijk om een aantal zaken in de gaten te houden. ACSI FreeLife geeft regelmatig handige tips voor het kopen van caravan occasions. Als je een caravan gaat kopen is het belangrijk om van tevoren je budget vast te stellen. Hou hiermee ook rekening met bijkomende kosten voor aanvullende kampeerartikelen zoals de voortent, reservewiel enz.

De juiste indeling van de caravan is ook erg belangrijk. Let hierbij op de gezinssamenstelling en op de manier waarop je de caravan wilt gaan gebruiken. Wil je met de caravan gaan trekken of kampeer je liever op een vaste plek? Bedenk voor jezelf ook hoeveel laadruimte je nodig hebt. Ga na wat het maximale trekgewicht van je auto is. Zorg er ook voor dat je in bezit bent van het juiste rijbewijs. Met een rijbewijs B mag je namelijk alleen een auto met aanhanger besturen indien de maximale toegestane massa van de aanhanger niet zwaarder is dan 750 kilo. Klik op lees meer voor een aantal belangrijke zaken bij het kopen van een tweedehands caravan.

Tweedehands caravan kopen

Nadat je hebt nagedacht over maximale prijs, indeling, laadvermogen en trekgewicht kun je op zoek gaan naar de perfecte caravan voor jou. Als je een nieuwe caravan te duur vindt is een 2e hands caravan kopen een uitstekende optie. Waar moet je dan op letten? Probeer te achterhalen wat de gangbare prijs voor de caravan is en hoe intensief de caravan occasion gebruikt is. Is de tweedehands caravan alleen voor vakantie gebruikt of is de caravan elk weekend gebruikt?

De eerste indruk van de caravan occasion is belangrijk, maar het is ook verstandig om kritisch naar de technische staat van de caravan occasion te (laten) kijken. De buitenzijde van de caravan, de opbouw, maar bekijk ook het interieur. Controleer het nummer van de chassisplaat en bekijk of hier niet mee geknoeid is. Op dit plaatje kun je ook zien hoe oud de caravan is.

Het is aan te bevelen om een caravan occasion voor aanschaf te laten keuren bij een BOVAG servicebedrijf. Zo weet je zeker dat de tweedehands caravan in goede conditie is en jou nog jaren reisplezier kan bieden.

Garantie op caravan occasion

Om er zeker van te zijn dat de caravan occasion van jouw keuze van goede kwaliteit is, kun je controleren of de dealer aangesloten is bij BOVAG. Wanneer je een caravan occasion aanschaft bij een BOVAG-bedrijf, krijg je hierop standaard 12 maanden BOVAG Garantie. Dit geldt voor tweedehands caravans met een aanschafwaarde van tenminste €3.500. Er wordt tevens 6 maanden garantie gegeven op reparatie- en onderhoudswerkzaamheden en gebruikte materialen.