ACSI FreeLife

Menu

ACSI FreeLife TestTour Italië – Emilia-Romagna

In de zomer van 2023 vertrok de tweede TestTour voor een mooie kampeerreis door een Europese regio. Dit keer toerden we van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 1 september door de Italiaanse regio Emilia-Romagna waar vier testteams genieten van La Dolce Vita. Onderweg testten de teams een auto-caravancombinatie of camper en ondernamen leuke activiteiten. De FreeLife-redacteurs en onze filmcrew reisden met hen mee. Zij legden alle ervaringen en belevenissen vast in beeld en tekst. Kijk je mee?

Maak kennis met de testteams:

We stuurden vier testteams op pad met een splinternieuwe camper of auto-caravancombinatie. Deze geluksvogels hebben hun kampeermiddel twee weken lang uitgebreid getest.

 

Gezinskampeerders Emilia-Romagna 2023

Gezinskampeerders
Een ijzige kampeervakantie in een tentje zo’n zeven jaar geleden kon de passie voor kamperen van de familie Landlust uit Veendam niet bekoelen. In 2015 kochten ze een oude caravan, die elk jaar een seizoensplek krijgt op Landgoed De Berenkuil in Grolloo. Tijdens de TestTour kunnen ze met een gloednieuwe caravan en auto testen of kilometervreten in plaats van een vaste staplek ook bevalt. Benieuwd naar de ervaringen van Heidi (40), Christiaan (41), Kaylee (11) en Jesse (8)?
Lees het nu in het in ACSI FreeLife magazine en kijk mee op YouTube en acsifreelife.nl.

icon caravan Dethleffs C-Joy 480QLK
icon trekauto Mazda CX-5 e-Skyactiv G Homura

Bekijk alle video’s en blogs


 

Levensgenieters Emilia Romagna 2023

Levensgenieters
Voor de TestTour verleggen Ton (80) en Tonny (74) voor een keertje hun route van Frankrijk naar Italië om het goede leven in Emilia-Romagna te ontdekken. Na 23 jaar met de caravan zijn de Levensgenieters reuze benieuwd hoe een camper, in hun geval een stoere buscamper, bevalt. “Het was voor ons al een grote verrassing dat we als 70-plussers zijn uitgekozen voor de TestTour! We zien het echt als een cadeautje en willen de uitdaging in Emilia-Romagna graag aangaan.”
Lees het nu in het in ACSI FreeLife magazine en kijk mee op YouTube en acsifreelife.nl

icon camper Carado CV590 4X4

Bekijk alle video’s en blogs


 

Gezinskampeerders Emilia-Romagna 2023

Actievelingen
Italië staat als vakantieland met stip op nummer één bij dit actieve duo uit Amersfoort. Ze bedachten zich dan ook geen moment toen ze hoorden dat Emilia-Romagna decor is voor onze TestTour. Aangestoken door de enthousiaste verhalen van Eva’s ouders, die vorig jaar als Team Cultuurliefhebbers meegingen naar Kroatië, meldden ze zich direct aan. Benieuwd naar alle belevenissen van de sportieve Eva (36) en Mark (37)?
Lees het nu in het in ACSI FreeLife magazine en kijk mee op YouTube en acsifreelife.nl

icon camper Hymer Grand Canyon Cross Over

Bekijk alle video’s en blogs


 

Levensgenieters Emilia Romagna 2023

Cultuurliefhebbers
Marja (64) en Vincent (68) begonnen hun kampeeravonturen in 1979 met een tentje in Zuid-Duitsland, inmiddels toeren ze rond met hun vierde buscamper. Ze zijn pas met (pre)pensioen, en dus gloren er mogelijkheden om er vaker op uit te gaan. De vraag is of ze dat blijven doen met een (grotere) camper? Of past juist een caravan met auto beter bij hun toekomstige kampeerplannen? Dan is de TestTour een mooie kans om dit uit te testen. Lees alle avonturen van Marja en Vincent.
Lees het nu in het in ACSI FreeLife magazine en kijk mee op YouTube en acsifreelife.nl

icon caravan Eriba Touring 542 Colour Edition
icon trekauto Mazda CX-60 Takumi Plug-in Hybrid

Bekijk alle video’s en blogs


 

Map Frankrijk-Jura

De bestemming: Italië – Emilia-Romagna

De ‘buik van Italië’ wordt deze regio ook wel genoemd. Dat heeft uiteraard te maken met de heerlijke gerechten, smaakvolle producten en wijnen die hun oorsprong vinden in dit gebied. En met steden als Bologna, Ferrara, Ravenna en Parma (bij het horen van deze naam loopt het water je misschien al in de mond) om te bezoeken verveel je je geen moment.  Tel daar nog eens een kilometers lange kustlijn bij op en je vakantie is compleet. Hoog tijd dus om deze regio eens tijdens de TestTour te verkennen. De vier teams konden dan ook niet wachten om te vertrekken en deze smakelijke en culturele regio te ontdekken.

De TestTour deelnemers verblijven op deze campings: Camping Spina, Camping Adria, Piomboni Camping Village, Adriano Camping Village, Cesenatico Camping Village en Camping Villaggio Rubicone.


 

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar het laatste kampeernieuws?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

 

Bekijk meer TestTour-video’s

 

 


Partners

De ACSI FreeLife TestTour Italië – Emilia-Romagna is een project van ACSI FreeLife met de volgende partners:

 

Camping & Natura
Avanced
Dethleffs
Campingaz
Carado
Eriba
Mazda
Dethleffs
Dethleffs