ACSI FreeLife

Menu
team-logo

ACSI FreeLife TestTour Wallonië

Wallonië is het decor voor de ACSI FreeLife TestTour 2022. Voordat de ontdekkingsreis door de Belgische regio begint, stellen we de testteams, trekauto, caravan en camper aan je voor. 

Maak kennis met de testteams:

We stuurden twee testteams op pad met een splinternieuwe auto-caravancombinatie of camper. Deze geluksvogels hebben hun kampeermiddel een week lang uitgebreid uitgeprobeerd. We hebben alle belevenissen vastgelegd in video’s en blogs. Die beleef jij hier met ons mee!

 

ACSI FreeLife TestTour Wallonië

Vakantie staat voor Eric en Inez gelijk aan kamperen. ‘Onze eerste vakantie samen was met een oud Fiatje en een geleende tent.  We zijn door de jaren heen vooral de bergen in getrokken: Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zweden.’ Na een tussenstap met een vouwwagen, hebben ze in 2002 hun eerste caravan gekocht. De ideale kampeerdag? Eric begint de dag graag met een rondje hardlopen en Inez staat op met yoga. Daarna lekker ontbijten en wandelen.
Testcombinatie: trekauto: Kia Sportage 1.6 t-GDi Hybrid met caravan Dethleffs Aero 470 EL
Alle blogs en video’s staan online.

Bekijk alle video’s en blogs

ACSI FreeLife TestTour Wallonië

Voor Ronald en Emily is de camping hun vakantiehuis. Ronald begon met een tent en reisde later in een zelfgebouwde camper de Tour de France achterna. Emily vierde graag vakantie in een stacaravan op camping De Leistert. In 2011 kochten ze de eerste caravan waarmee ze jarenlang naar Spanje trokken. ‘Toen we in 2019 de caravan verkochten maakten we kennis met hotels. Maar we misten de camping heel erg, vooral de gezelligheid en het hebben van een eigen plekje. We gaan nu ontdekken of een camper bevalt.’
Testcamper: Bürstner Copa 500
Alle blogs en video’s staan online.

Bekijk alle video’s en blogs

 

De bestemming: Wallonië

Voor fietsers, wandelaars en outdoorsporters is Wallonië een walhalla. Toch heeft de zuidelijke helft van België veel meer te bieden dan dat. Tussen de glooiende heuvels vind je prachtig bewaarde kastelen en pittoreske plaatsjes met vakwerkhuizen.  En je kunt er overal heerlijk eten en drinken. Een korte kennismaking met de provincies Luik en Luxemburg.

  • Bij Malmedy en omgeving maakt het plateaulandschap van de Hoge Venen plaats voor een ruiger en heuvelachtig uitzicht. Wandelaars mogen het uitzicht vanaf Rocher de Falize niet overslaan. Het meer van Robertville leent zich perfect voor een kanotocht. Vlak bij dat meer ligt in de bossen van Ovifat een middeleeuws kasteel verscholen, Château de Reinhardstein. Het kasteel is nog volledig intact, net als de vele schatten die je binnen tegenkomt
  • In de Waalse provincie Luxemburg  stuit je in Famenne-Ardenne Geopark op rotswanden, megalieten en grotten met ondergrondse rivieren. Dit Unesco-natuurgebied strekt zich uit over acht gemeentes waaronder Durbuy, Hotton en Rochefort. Deze regio is dan ook zeer geliefd onder actieve vakantiegangers. Met mooi weer zijn de rivieren als de Lesse, Ourthe en de Sûre ook geschikt voor staand peddelen, oftewel suppen
  • Ontdek de Waalse cultuur en geschiedenis in onbekende pareltjes zoals Rochefort, waar het gelijknamige trappistenbier wordt gebrouwen, en de Europese hoofstand van de jacht: Saint-Hubert.  Vlak bij Saint-Hubert ligt een andere parel met vakwerkhuizen en een plaatselijk kasteel: Mirwart. In het oorlogsmuseum van Bastenaken (Bastogne) leer je alles over de Slag om de Ardennen.

Bekijk alle video’s

Vanaf oktober 2022 worden alle TestTour video’s op deze site en op YouTube geplaatst. Ga daarvoor naar de speciale TestTour-playlist. Elke maand verschijnen er nieuwe video’s! En als je daar toch een kijkje neemt, abonneer je dan gelijk even op ons kanaal. Zo ben je als eerste op de hoogte wanneer er nieuwe video’s worden gepubliceerd!


Dit is de ACSI FreeLife TestTour Wallonië:

 

Buscamper Bürstner Copa 500 ACSI FreeLife

Bürstner levert dit jaar de camper waarmee de Actievelingen Wallonië verkennen. Hier lees je alles over deze populaire buscamper.

Alles over de buscamper

Caravan Dethleffs Aero 470 EL ACSI FreeLife

De Levensgenieters gaan dit jaar op pad met een caravan van Dethleffs. Lees hier alles hun ervaringen met deze caravan.

Alles over de caravans

Trekauto Kia Sportage Hybrid ACSI FreeLife

Kia voorziet de testteams van hybride trekauto’s. Volg hier de ervaringen van de Levensgenieters met deze trekauto.

Alles over de trekauto’s

ACSI FreeLife TestTour Wallonië

Wallonië is een walhalla voor natuurliefhebbers, outdoorsporters en levensgenieters. Ontdek deze mooie streek.

Alles over Wallonië

 

 

Wat is de ACSI FreeLife TestTour?

Sinds 2017, vindt ieder jaar de ACSI FreeLife TestTour plaats. Tijdens de TestTour gaan een aantal enthousiaste kampeerders op pad met een gloednieuw kampeermiddel en/of trekauto. Deze testteams bezoeken een schitterende Europese regio en ontdekken culturele hoogstandjes, genieten van de natuur, doen allerlei sportieve activiteiten en proeven de lokale keuken.

De ACSI FreeLife redacteurs, zelf ook ervaren kampeerders, gaan mee op reis en brengen verslag uit van alle belevenissen van de testteams. Je leest hier over in het FreeLife magazine en op acsifreelife.nl.

Daarnaast is onze filmcrew aanwezig om inspirerende video’s te maken van de regio’s, de kampeermiddelen en alle activiteiten. Bekijk alle video’s op ons YouTube-kanaal.


Partners

De ACSI FreeLife TestTour Wallonië is een project van ACSI FreeLife met Kia, de Erwin Hymer Group, Cadac en Visit Wallonia.

Visit Wallonië
bürstner
CADAC
Dethleffs
Kia