ACSI FreeLife

Menu

Vouwwagen kopen: nieuw of tweedehands

Ga je kamperen met een vouwwagen? Of je nu gaat voor een nieuwe of tweedehands vouwwagen, er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Vele vouwwagendealers bieden zowel nieuwe als gebruikte vouwwagens aan. Hoewel tweedehands vouwwagens financieel aantrekkelijk kunnen zijn, zijn er altijd wel dingen waar je op moet letten. ACSI FreeLife vertelt de aandachtspunten bij het aanschaffen van zowel nieuwe als tweedehands vouwwagens.

Lees verder

Vouwwagen kopen: waar op letten?

Vouwwagens zijn beschikbaar in verschillende soorten, maten en prijsklassen, wat het maken van een keuze soms lastig kan maken. Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een vouwwagen of tenttrailer? Een eerste stap is om je budget te bepalen. Wat ga je aan de vouwwagen uitgeven?

Denk vervolgens na over hoe je de vouwwagen wil gaan gebruiken en op welke locaties je wil kamperen. Ben je van plan om langdurig op één plek te blijven staan, of ga je juist rondreizen? Er zijn vouwwagens geschikt voor beide doeleinden: sommige zijn geschikt om langere tijd op dezelfde plek te staan, terwijl andere snel en eenvoudig op te bouwen zijn.

Houd ook rekening met de aanhangercapaciteit van je auto en de beschikbare opbergruimte. Dit zijn essentiële factoren bij het kiezen van een vouwwagen. Zodra je duidelijk hebt wat voor vouwwagen bij jou past, kan je zoektocht beginnen. Bekijk het aanbod van vouwwagens. Verschillende BOVAG-dealers bieden vouwwagens aan, zowel nieuw als tweedehands, die geschikt voor jou en je reisgezelschap zijn.

Tweedehands vouwwagens

Wanneer je een vouwwagen hebt gevonden die aan al je eisen voldoet, is het van belang om deze grondig te inspecteren. Ga je voor een tweedehands model? Controleer dan de vouwwagen op zichtbare schade en let op verkleuring van het tentdoek. Een verkleurd doek kan zwakker zijn en invloed hebben op de levensduur.

Let ook op schimmelvorming. Bekijk het opzetframe en de scharnieren, en controleer of het deksel van de vouwwagen goed afsluit. Controleer ook de conditie van de vouwwagenbak en let op eventuele scheurtjes als het om een kunststof bak gaat. Controleer of de aankooppapieren aanwezig zijn. Voor een grondige inspectie is het aan te raden om een professionele keuring uit te laten voeren, bijvoorbeeld bij een BOVAG servicebedrijf.

Garantie op vouwwagens

Bij de aanschaf van een tweedehands vouwwagen (met een aankoopprijs van meer dan €2000) is het raadzaam om te letten op het BOVAG-garantiebewijs. Dit bewijs is twaalf maanden geldig en kan aanzienlijke kosten besparen als er verborgen gebreken aan het licht komen die gerepareerd moeten worden.

Bij nieuwe vouwwagens is het ook belangrijk om te informeren naar de garantie die wordt geboden door de fabrikant en de dealer. Deze garantie kan verschillen, afhankelijk van het merk en het model, en biedt extra zekerheid voor deze investering. Of je nu kiest voor een nieuwe of tweedehands vouwwagen, deze richtlijnen en garanties zorgen voor gemoedsrust. Bij ACSI FreeLife vind je zowel nieuwe als tweedehands vouwwagens die via BOVAG worden aangeboden.

Vouwwagen kopen?

Bekijk een aantal populaire merken en kies jouw favoriete vouwwagen!
Camp-Let
Campooz
Easy Caravanning
Jamet
Trigano