ACSI FreeLife

Menu

ACSI FreeLife TestTour Ticino

Van 27 april tot en met 3 mei 2024 reist de TestTour-karavaan naar Ticino in Zwitserland. Deze zonnige regio ligt tegen de Italiaanse grens aan en staat bekend om het mediterrane klimaat, de schitterende meren en hoge bergtoppen. In de mondaine plaatsjes aan het Lago Maggiore en het Luganomeer struin je over romantische piazza’s en pak je een terrasje in de schaduw onder de palmbomen.

Maak kennis met de testteams:

Tijdens de TestTour ontdekken twee testteams deze heerlijke regio en maken allerlei leuke uitstapjes die in het teken staan van natuur, cultuur, sport én lekker eten. Daarnaast testen zij een gloednieuwe auto-caravancombinatie en ontdekken het aangename campingleven aan het Lago Maggiore. Kijk je mee naar al hun avonturen?

 

Team van gestel

Team Van Gestel
Hans (58) en Lizette (57) van Gestel zijn doorgewinterde kampeerders en hebben al veel Europese bestemmingen gezien. De Zwitserse regio Ticino is echter nieuw voor hen. Het stel staat daarom te popelen om kennis te maken met de schitterende bergen, meren, culinaire hoogstandjes en mediterrane omgeving. Ook het testen van de Volvo EX30 en de Eriba Touring is aan hen besteed. Hans: “Wij zijn al jaren een team, zowel privé als in ons werk en hebben veel ervaring met kamperen. Daarom zijn wij het ideale testteam!”. Dat kamperen geen geheimen voor hen heeft blijkt wel uit de jarenlange ervaring die ze hebben: ruim 30 jaar. “We hebben gekampeerd met een camper, een kleine en grote caravan en een tent”, aldus Lizette. Benieuwd naar alle belevenissen van Team van Gestel? Je leest het begin 2025 in het ACSI FreeLife Magazine.

icon caravanEriba Touring 530
icon trekautoVolvo EX30 Twin Motor Performance

 


 

Team Moonen

Team Moonen
Team Moonen reist naar Ticino met een volledige elektrische Volvo EX40 en de Dethleffs c’go 495 QSK. Een perfecte combinatie voor Rob (50), Ankie (46), Lars (14) en Sven (11). Want ervaring met elektrisch rijden hebben ze al. Nu eens ervaren hoe het is om een caravan te trekken met een elektrische SUV. “Normaal gaan we altijd naar huisjes op de camping. Maar we missen het echte gevoel van vrijheid dat je met een caravan wel hebt. Dus we zijn heel benieuwd hoe de Dethleffs-caravan bevalt”, aldus Rob. Lars en Sven kijken vooral uit naar de gezelligheid op de camping: “Je kunt op de camping altijd veel leuke dingen doen en vrienden maken!”.
Natuurlijk kunnen ze ook niet wachten om de zonnige Zwitserse regio te verkennen. Benieuwd naar hun kampeerervaring en uitstapjes in Ticino? Je leest het begin 2025 in het ACSI FreeLife Magazine.

icon caravanDethleffs C’Go 495 QSK
icon trekautoVolvo EX40 Twin Motor

 


 

Map Ticino

De bestemming: Zwitserland – Ticino

Ticino is het meest zuidelijke kanton van Zwitserland. De laatste lettergreep verraadt het al, het gebied is bijna volledig Italiaanstalig. Ticino is een regio van uitersten. Het laagste en het hoogste punt van Zwitserland liggen in elkaars blikveld. Na een wandeling tussen de hoge Alpentoppen, lig je binnen een uur onder een palmboom aan het Lago Maggiore. Het maakt de regio uitermate geschikt voor een gevarieerde kampeervakantie.

De TestTour deelnemers verblijven op deze campings: Campofelice Camping Village en Camping Tamaro Resort.


 

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar het laatste kampeernieuws?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

 

Bekijk meer TestTour-video’s

 

 


Partners

De ACSI FreeLife TestTour Zwitserland – Ticino is een project van ACSI FreeLife in samenwerking met Eriba, Dethleffs, Volvo, Zwitserland Toerisme, Ticino en Ascona-Locarno.

 

Dethleffs
Eriba
Volvo
Zwitserland Toerisme
Ticino