ACSI FreeLife

Menu

Campers - Camper kopen: nieuw of occasion

Op zoek naar een camper? Of het nu gaat om een nieuwe of tweedehands camper, een weloverwogen keuze is van groot belang. Neem ruim de tijd om te bepalen welk type camper het beste bij jouw behoeften past. Voorkom overhaaste beslissingen en blijf kritisch!

Lees verder

Camper kopen: waar op letten?

Bij het aanschaffen van een camper, zowel nieuw als tweedehands, zijn er enkele aandachtspunten die je in overweging moet nemen. Stel vooraf een lijst op met essentiële kenmerken waaraan de camper moet voldoen. Denk na over het beoogde gebruik van de camper en houd rekening met de samenstelling van je reisgezelschap. ACSI FreeLife deelt handige tips die van pas komen bij zowel de aanschaf van nieuwe als tweedehands campers.

Welke indeling en grootte van de camper bij jou past, hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld je reisgezelschap: ga je met een groot gezin of met 2 personen op vakantie? En ook het type vakantie speelt hierin een rol. Sta je veel op één plek, of wil je juist veel rondtrekken? Vind je een ruime, luxe camper fijn of past een compact model dat meer geschikt is voor off road bij jou?

Wees kritisch!

Een camper is een flinke investering, ongeacht of het om een nieuw of tweedehands model gaat. Daarom is het van groot belang om kritisch te zijn en niet uitsluitend af te gaan op de eerste indruk. Loop om de camper heen en controleer deze op eventuele schade. Let ook op mogelijke olielekkage bij de motor en versnellingsbak. Dit kan een aanwijzing zijn dat de motor meer heeft gedraaid dan de kilometerstand aangeeft.

Ook het interieur verdient een kritische blik. Controleer of de indeling aan je wensen voldoet. Volgens de consumentenwetgeving ben je verplicht om een proefrit te maken voordat je tot aanschaf overgaat. Vergeet niet dat met een B-rijbewijs het totaalgewicht van de camper maximaal 3500 kg mag zijn.

Keuren tweedehands camper

Om teleurstellingen te voorkomen, is het verstandig om een tweedehands camper voor aankoop te laten inspecteren door een BOVAG servicebedrijf. De kosten van een aankoopkeuring wegen niet op tegen mogelijke kosten voor de reparatie achteraf.

Garantie op kampeerauto’s

Bij aanschaf van een tweedehands camper bij een BOVAG-dealer ontvang je standaard BOVAG garantie. Deze garantie geldt voor gebruikte campers met een aankoopprijs van minimaal €12.500 (zes maanden of maximaal 20.000 kilometers, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet). Tevens wordt er een garantie van 3 maanden geboden op uitgevoerde reparaties, onderhoudswerkzaamheden en gebruikte materialen. Voor nieuwe campers geldt vaak een vergelijkbare garantieperiode, afhankelijk van de fabrikant en dealer. Bij ACSI FreeLife vind je zowel nieuwe als tweedehands campers die via BOVAG worden aangeboden.

Camper kopen?

Welke occasion past bij jou? Bekijk verschillende populaire merken.

Adria
Bürstner
Carthago
Chausson
Dethleffs
Fendt
Knaus
LMC
Pössl
Volkswagen