ACSI FreeLife

Menu

Volkswagen camper kopen: nieuw of occasion

Van de iconische klassiekers tot de modernere uitvoeringen: de Volkswagen camper is al vele jaren onmiskenbaar in het straatbeeld. De compacte modellen staan bekend om hun praktische, wendbare karakter en zijn met name geschikt voor kleine kampeergezelschappen. Zie jij jezelf er al in rijden?

Lees verder

Hippiebusjes

Volkswagen campers, vaak liefkozend “VW campers” genoemd, zijn een iconisch symbool van vrijheid en avontuur geworden. Deze campers zijn oorspronkelijk ontstaan in de late jaren ’40 en vroege jaren 50, toen de Volkswagen Type 2, ook bekend als de “Transporter”, werd geïntroduceerd. Het was de tweede auto-serie die door Volkswagen werd geproduceerd, na de beroemde Kever.

De eerste Volkswagen campers hadden eenvoudige inrichtingen en waren bedoeld voor transport en lichte commerciële activiteiten. Maar al snel ontdekten mensen hun potentieel voor recreatie. In de jaren ’60 en ’70 werden deze buscampers het symbool van de hippiebeweging, synoniem voor vrijheid en de tegencultuur. Ze waren betaalbaar, gemakkelijk te onderhouden en boden ruimte voor creatieve aanpassingen.

Compact maar compleet

In de daaropvolgende decennia heeft Volkswagen andere campers ontwikkeld. Denk aan de vele versies van de Volkswagen California en Volkswagen Crafter. Verschillende campers, afgestemd op verschillende behoeften.

De Volkswagen California is met nog geen 5 meter lengte een kleine, maar verrassend complete camper. De Volkswagen Crafter daarentegen is groter (7 meter) en biedt daarmee meer opties qua reisgezelschap.

Design en interieur

Volkswagen campers staan bekend om hun efficiënte en slimme interieurdesign. Afhankelijk van het model en de uitvoering, kun je rekenen op voorzieningen zoals een compacte keuken, opklapbare bedden en voldoende opbergruimte. Het maakt deze campers ideaal voor zowel weekenduitjes als langere campervakanties.

Vanwege het compacte formaat wordt ook de buitenzijde optimaal benut. Zo heeft de Volkswagen California bijvoorbeeld een buitenklaptafel en luifel, waarmee buiten de camper tafelen handig gefaciliteerd wordt.