ACSI FreeLife

Menu

Nieuwe of Tweedehands Caravan kopen

Wil je genieten van ultieme vrijheid tijdens het kamperen? Ontdek het diverse aanbod van zowel nieuwe als tweedehands caravans, zodat jij jouw perfecte caravan kan kopen! Of je nu op zoek bent naar een splinternieuw model of een budgetvriendelijke occasion, je wilt natuurlijk de ideale caravan vinden die goed past bij jouw wensen. Ontdek waar je op moet letten bij het kopen van een caravan voor fijne kampeervakanties!


Als het gaat om de aanschaf van een caravan, of het nu een occasion is of nieuw, is het belangrijk om een aantal zaken in de gaten te houden. ACSI FreeLife geeft regelmatig handige tips voor het kopen van caravans. Begin van tevoren bijvoorbeeld met het vaststellen van een budget van de caravan die je wil kopen. Hou hiermee ook rekening met bijkomende kosten voor aanvullende kampeerartikelen zoals de voortent, reservewiel, en andere onderdelen.

Het is ook belangrijk dat de indeling van de caravan bij je past. Let hierbij op je gezinssamenstelling en houd rekening met de manier waarop je de caravan wilt gaan gebruiken. Wil je met de caravan gaan rondtrekken of kampeer je liever op een vaste plek op de camping? Bedenk voor jezelf hoeveel laadruimte je nodig hebt. Ga na wat het maximale trekgewicht van je auto is en zorg ervoor dat je in bezit bent van het juiste rijbewijs. Met een rijbewijs B mag je namelijk alleen een auto met aanhanger besturen indien de maximale toegestane massa van de aanhanger niet zwaarder is dan 750 kilo.

Nieuwe of tweedehands caravan kopen?

Met alle kennis over de maximale prijs, indeling, laadvermogen en trekgewicht in je achterhoofd, kun je op zoek gaan de caravan die perfect bij jou past. Als je een nieuwe caravan te duur vindt, is een tweedehands caravan kopen een uitstekende optie.

Maar waar moet je dan op letten? Probeer te achterhalen wat de gangbare prijs voor de caravan is en hoe intensief de caravan gebruikt is. Is de caravan alleen voor vakantie gebruikt of bijvoorbeeld ieder weekend?

De eerste indruk van de caravan is belangrijk, maar het is ook verstandig om kritisch naar de technische staat van de caravan te (laten) kijken. De buitenzijde van de caravan, de opbouw, maar bekijk ook het interieur. Controleer het nummer van de chassisplaat en bekijk of hier niet mee geknoeid is. Op dit plaatje kun je ook zien hoe oud de caravan is.

Het is aan te bevelen om een caravan occasion voor aanschaf te laten keuren bij een BOVAG servicebedrijf. Zo weet je zeker dat de tweedehands caravan in goede conditie is en jou nog jaren reisplezier kan bieden.

Garantie op caravans

Om er zeker van te zijn dat de caravan van jouw keuze van goede kwaliteit is, kun je controleren of de dealer aangesloten is bij BOVAG. Wanneer je een caravan aanschaft bij een BOVAG-bedrijf, krijg je hierop standaard 12 maanden BOVAG Garantie. Dit geldt voor tweedehands caravans met een aanschafwaarde van tenminste €3.500. Er wordt tevens 6 maanden garantie gegeven op reparatie- en onderhoudswerkzaamheden en gebruikte materialen. Bij ACSI FreeLife vind je zowel nieuwe als tweedehands caravans die via BOVAG worden aangeboden.

Populaire merken

Ben je van plan om een caravan aan te schaffen? Bekijk het aanbod van een aantal populaire merken.

Adria
Bürstner
Caravelair
Dethleffs
Fendt
Hobby
Kip
Knaus
LMC
Tabbert