ACSI FreeLife

Menu

Fendt caravan kopen: nieuw of occasion

Als onderdeel van het Duitse concern Hobby-Wohnwagenwerk behoort Fendt, samen met Hobby, tot de bestverkochte merken van Nederland. Hierbij staat Fendt zelfs al jaren op plek #1 wanneer het aankomt op de verkoop van nieuwe caravans. Wil jij ook een Fendt caravan kopen? Je bent op de juiste plek!

Anno 1930

Het bedrijf vindt zijn oorsprong in Marktoberdorf, Beieren, waar het in 1930 werd opgericht door de gebroeders Fendt. Oorspronkelijk gespecialiseerd in de productie van tractoren breidde Fendt zijn assortiment in de loop der jaren uit met combines, balenpersen en hakselaars.

In 1970 betreedt Fendt de caravanmarkt door de overname van caravanfabrikant Lely-Dechentreiter Maschinenfabrik GmbH. En in 1997 wordt het bedrijf overgenomen door AGCO en verkocht aan Hobby-Wohnwagenwerk, het concern waar het vandaag de dag nog steeds deel van uitmaakt.

Wat onderscheidt Fendt caravans?

Met meer dan 50 jaar ervaring in de fabricage van caravans staat Fendt voor de degelijkheid die we van andere Duitse caravanmerken gewend zijn. Wat Fendt echter onderscheidt is de isolatiewaarde die hoger is dan bij de meeste concurrenten.

De caravans zijn daarnaast robuust en kunnen tegen een stootje, maar dit wordt bereikt zonder in te leveren op het uiterlijk. Deze caravans zijn dan ook in het bijzonder geschikt voor intensief kamperen en bieden hiervoor graag alle ruimte. Binnen het assortiment vind je dan ook voornamelijk grotere caravans met een lengte van +/- 6 tot 7,5 meter.

Fraai van binnen én van buiten

Ondanks het robuuste karakter van Fendt caravans zijn ze stijlvol en modern te noemen. De afwerking, zowel binnen als buiten, is van zeer hoog niveau. Het uiterlijk is imposant en tijdloos, en de caravans zijn voorzien van allerlei praktische details.

De buitenzijde van elke Fendt caravan is vrijwel identiek, kijkend naar de opbouwconstructie, de bodem, het dak en de wanddiktes. Bij nieuwere modellen is er echter keuze binnen de houtdecors en stofvarianten.

Het interieur van een Fendt caravan is een combinatie van functionaliteit en esthetiek. De indeling zorgt ervoor dat de beschikbare ruimte optimaal wordt benut, terwijl de afwerking en hoogwaardige materialen een gevoel van luxe geven. Of je nu voor de Saphir, Bianco, Tendenza, Opali, Diamant of Brilliant gaat: comfort staat altijd voorop.

Luxe uitrusting

Daarnaast zijn de Fendt caravans uitgerust met moderne technologieën, zoals een geavanceerd verwarmings- en ventilatiesysteem, waardoor ze ook geschikt zijn voor gebruik in koude en vochtige omstandigheden.

Bovendien, bieden ze een royale hoeveelheid opbergruimte en een prachtige inrichting, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor kampeerders die graag in optimaal comfort van hun vakantie genieten.

Fendt Bianco

Een populair model is de Fendt Bianco, met een modern ontwerp en goede afwerking. Deze caravans beschikken ook over geavanceerde functies. Hierbij kan je denken aan climate control en slimme verlichting.

De Bianco is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen, van compacte modellen voor kleine gezelschappen tot grotere modellen voor gezinnen. Een andere geliefde serie is de Saphir: een instapmodel met een scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Hier vind je een comfortabel interieur met alle basisvoorzieningen. Het model is verkrijgbaar in verschillende indelingen en maten.

Welke Fendt caravan ga jij kopen?