ACSI FreeLife

Menu

Kampeermiddelen ACSI FreeLife TestTour 2024 – Ticino

In de meivakantie van 2024 vertrekt de TestTour-karavaan voor een mooie kampeerreis door de Zwitserse regio Ticino. De twee testteams maken kennis met de regio en testen uitgebreid een gloednieuwe auto-caravancombinatie. Hans en Lizette kamperen met de combinatie Volvo EX30 en de retro Eriba Touring 530. De familie Moonen test een echte gezinscaravan: de Dethleffs c’go 495 QSK. Ze trekken de caravan met een volledig elektrische Volvo EX40.
Op deze pagina lees je alles over de trekauto’s en caravans tijdens de ACSI FreeLife TestTour 2024 in de Ticino.

 

Eriba Touring 530 width=

icon caravanEriba Touring 530

De Eriba Touring is een klassieker in caravanland en een opvallende verschijning dankzij het retro-chique design. Het lichte gewicht en de aerodynamische vormgeving zorgen ervoor dat het een caravan is die je makkelijk trekt. Hierdoor blijft je brandstofgebruik laag. De caravan is compact en knus, maar zeer compleet ingericht. En dankzij het hefdak beschik je over extra ruimte én veel frisse lucht. Een groot pluspunt wanneer je in warme landen kampeert.
De 530-uitvoering waar ons testteam mee op reis gaat biedt ruimte aan drie personen. Aan de achterzijde van de caravan slaap je in het tweepersoons dwarsbed en het zitje aan de voorzijde kan worden omgebouwd tot eenpersoons bed. In het midden zit een keukenblok met koelkast, spoelbak en driepits gasfornuis. Tegenover de keuken zit een grote hangkast en badkamer met wc en wasbak. Kortom, een heerlijk onderkomen voor Hans en Lizette tijdens de TestTour!

Meer info


 

Volvo EX30

icon caravanVolvo EX30 Twin Motor Performance

De volledig elektrische EX30 is compact, heeft een rijke uitrusting en uitstekende prestaties. De SUV onderscheidt zich op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. Het model is ontworpen om de kleinste ecologische afdruk van alle Volvo-auto’s tot nu te hebben. Daarom wordt er bij de productie gebruik gemaakt van gerecyclede materialen.
Op het gebied van veiligheid beschikt de EX30 over een aantal handige snufjes. Zo wordt de bestuurder gewaarschuwd door visuele en auditieve signalen wanneer er een deur wordt geopend als er een fietser of voetganger passeert. Handig, als ons testteam met de combinatie door het centrum van Locarno rijdt! En dankzij de Twin Motor Performance moet het trekken van de Eriba Touring een fluitje van een cent zijn voor de Volvo EX30.

Meer info


 

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar het laatste kampeernieuws?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

 

Dethleffs c'go 495 QSK

icon caravanDethleffs c’go 495 QSK

De c’go is een moderne gezinscaravan die compact is, maar wel alle ruimte biedt die je nodig hebt tijdens een kampeervakantie. Zo profiteert ons testteam van de indeling van de 495 QSK en slapen de jongens in een heerlijk stapelbed. Het onderste bed is opklapbaar zodat ze hier tijdens de reis extra bagage of zelfs een fiets kunt plaatsen. Vanaf het modeljaar 2024 heeft de caravan een nieuw licht interieur met warme kleuren en is afgestyled met een moderne betonlook vloer. De uitvoering die meegaat tijdens de TestTour naar Ticino is 230 centimeter breed en heeft voorin een lang (210 cm) dwarsbed. De dinette in het midden van de caravan kan nog omgebouwd worden tot een extra slaapplek. Tussen de dinette en het stapelbed in zit de badkamer met een fraai vormgegeven wastafel. Naast de dinette ligt de keuken met een driepits kooktoestel en grote koelkast (137 liter). Daar passen heel wat ijsjes en frisse drankjes in. Kortom, de ideale caravan voor een gezin met twee tieners!

Meer info


 

afbeeldingen kampeermiddelen Volvo C40 en XC40

icon caravanVolvo EX40 Twin Motor

De volledige elektrische Volvo EX40 heette voorheen XC40 Recharge en is momenteel, samen met zijn hybride broertje, de Volvo XC40, de bestverkochte auto van Nederland. De range van de EX40 is ruim: dankzij de Twin Motor heeft de auto een actieradius van 535 kilometer. Ook staat de auto garant voor krachtige prestaties,  vierwielaandrijving én snel laden.
Dat is natuurlijk fijn voor ons testteam dat 1100 kilometer naar het zuiden van Zwitserland rijdt met een Dethleffs c’go aan de trekhaak. Tijdens het rijden genieten ze niet alleen van de prestaties van de auto, ook het design, comfort en de techniek in de auto zorgen voor een prettige rijervaring.

Meer info