ACSI FreeLife

Menu

Dit vonden de Beginnende Camperaars van de TestTour in Kroatië

ACSI FreeLife TestTour logoNa jarenlang kamperen met afwisselend caravan en tent waren Ronald en Janine reuze benieuwd hoe een camper zou bevallen. Het avontuurlijke stel uit Vlaardingen greep dan ook meteen de kans aan om tijdens de TestTour 2022 met de Sunlight T68 Adventure door de regio Istrië in Kroatië te toeren. “Of dat beviel? We zaten soms fluitend in de cabine!”

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
TestTour Kroatië_Beginnende camperaars_Sunlight

“We denken regelmatig met veel plezier terug aan de TestTour, we hebben van iedere minuut genoten”, zo blikken de Beginnende Camperaars terug. “Heel Istrië heeft op ons een positieve indruk gemaakt. De kustlijn is prachtig en ongerept, je vindt overal prachtige natuur en er zijn gezellige, kleine dorpjes. Ook de saamhorigheid met de andere TestTour-kampeerders was super leuk om mee te maken.”

Istrië met de testcamper Sunlight T68 Adventure Edition

De Beginnende Camperaars waren heel benieuwd wat het verschil zou zijn tussen een caravan en een camper. “We dachten altijd dat slapen in je auto een beetje benauwd en ongezellig zou zijn. Maar wij vonden het reizen met een camper heerlijk! De Sunlight heeft een stoer en chic uiterlijk, is ruim en makkelijk te beladen en hij rijdt soepel. Ons eerste camperavontuur is zo goed bevallen dat we steeds meer naar een eigen camper neigen.”

 

Fotogenieke stadstour in Rovinj

Ronald en Janine hebben genoten van hun bezoek aan Rovinj, een van de meest fotogenieke stadjes in Istrië. Gelegen op een schiereiland in de Adriatische Zee, strekt het oude centrum zich uit over een heuvel. Heerlijk om doorheen te slenteren of van een afstandje te bekijken vanaf een terrasje aan de haven. “Het lijkt hier wel Saint-Tropez in het klein”, vonden de camperaars.

Golfen op Brijuni

Vanuit de kustplaats Fažana vaarden Ronald en Janine in een kwartiertje naar Veliki Brijun, het grootste eiland van de eilandengroep Brijuni. Ze belandden in een groene oase met prachtige mediterrane natuur, schitterende stranden, overblijfselen uit de Romeinse en Byzantijnse periode, een safaripark, golf en polo. “Een verrassend veelzijdig eiland met een indrukwekkende geschiedenis. De golfclinic met uitzicht over de Adriatische Zee was fantastisch!”

 

Ondergronds Istrië in de Grot van Baredine

In de Grot van Baredine daalden de Beginnende Camperaars langs indrukwekkende druipsteensculpturen over steile trappen af naar zestig meter diepte. Daar maakten ze kennis met een eigenaardig ondergronds wezen, de olm. Het grotdier heeft vanwege zijn ondergrondse bestaan geen pigment en geen ogen. Ronald en Janine daarentegen keken hun ogen uit. “We zijn zelf meer van de bovengrondse natuur, maar dit was fascinerend!”

Bekijk de video

Nieuwsgierig naar alle avonturen van Beginnende Camperaars Ronald en Janine in Istrië? Lees dan hier alle blogs en bekijk de bijbehorende video’s. Meer zien van de TestTour in Kroatië? Bekijk ook alle video’s op ons YouTube-kanaal.

Praat mee

Praat mee: Dit vonden de Beginnende Camperaars van de TestTour in Kroatië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht