ACSI FreeLife

Menu

Dit is het Testteam Beginnende Camperaars Kroatië 2022!

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
Beginnende camperaars_Ronald en Janine in Istrië

ACSI FreeLife TestTour logoDoorgewinterde kampeerders Janine en Ronald Harent uit Vlaardingen wisselen vakanties met hun caravan in Frankrijk af met wekenlange fietstochten met een tentje achterop. Als testteam Beginnende Camperaars staan ze te popelen om naar Kroatië te rijden met de halfintegraal Sunlight T68 Adventure en de regio Istrië te ontdekken.

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

“We hebben kamperen allebei via onze ouders met de paplepel ingegoten gekregen. Met onze kinderen gingen we vanaf 1985 de eerste jaren naar Frankrijk en huurden we een compleet ingerichte tent. We denken nog regelmatig met weemoed terug aan de vakanties in Frankrijk en Spanje met de vouwwagen die we later kochten. Daarna kwam de caravan en sinds een jaar of tien maken we ’s zomers met z’n tweeën fietstochten van zes of zeven weken met een tent naar, jawel, vooral Frankrijk.”

Wat was jullie mooiste kampeervakantie en wat maakte deze vakantie zo mooi?

“We vonden het dal van Chamonix heel indrukwekkend, met name het uitzicht op de imponerende gletsjers. Hier hebben we hele mooie wandeltochten in de bergen gemaakt, ook door de sneeuw. Maar ook onze laatste rondreis met de caravan over het Iberisch schiereiland, Baskenland en Portugal was schitterend. En de vakanties met de kinderen waren altijd super. Vliegeren op het strand met ‘power kites’ en lekker zeilen met catamarans op de Middellandse zee.”

Waarom hebben jullie je aangemeld als testers voor ACSI FreeLife?

“We houden van avontuur en zouden dolgraag eens een camper willen uitproberen. Bovendien zijn we graag op de hoogte van nieuwe snufjes op kampeergebied. Kroatië is voor ons nog onbekend terrein, maar staat al lang op ons verlanglijstje. Daarom dachten we: dit is onze kans!”

Wat is voor jullie belangrijk aan een camper? Waar gaan jullie op letten tijdens het gebruik?

“We kamperen nu al een jaar of vijftien met de caravan en zijn heel benieuwd wat het verschil nou is met een camper in het gebruiksgemak en rijgedrag. Het leek ons altijd wat ongezellig om te slapen in je auto. Maar we ervaren graag of dat nou echt zo is.”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op kampeervakantie?

“We staan niet te laat op en gaan dan heerlijk op ons gemak ontbijten. Daarna is het wel tijd voor iets actiefs, zoals wandelen, fietsen, kanoën of zeilen. Na afloop borrelen en dan lekker kokkerellen.”

Jullie gaan op pad als testers voor ACSI FreeLife. Wat verwachten jullie van de reis?

“Je ‘kampeersmaak’ verandert in de loop der jaren. We gaan ervaring opdoen met een camper en misschien uitvinden of dat iets is om de caravan voor in te ruilen. Ook hebben we er erg veel zin in om Kroatië te ontdekken, leuke mensen te ontmoeten en lekker te genieten.”

Bekijk de video’s en foto’s

Nieuwsgierig naar de avonturen van Beginnende Camperaars Ronald en Janine in Istrië? Tijdens hun vakantie bezoeken ze het prachtige eiland Brijuni, wandelen ze door het pittoreske stadje Rovinj en dalen ze af naar ondergronds Istrië in de Grot van Baredine. Vergeet ook niet om de video bovenaan dit artikel te bekijken. Meer zien van de TestTour in Kroatië? Bekijk alle video’s op ons YouTube-kanaal.

Praat mee

Praat mee: Dit is het Testteam Beginnende Camperaars Kroatië 2022!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht