ACSI FreeLife

Menu

Fluitend toeren door Istrië met de Sunlight T68 Adventure Edition

ACSI FreeLife TestTour logoIn Istrië beleven Ronald en Janine hun eerste camperavontuur. Kan de Sunlight T68 Adventure Edition de caravan en tent, waarmee het actieve testteam afwisselend op de camping staat, naar de kroon steken?

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
Ronald en Janine_Sunlight

Stoer en chique uiterlijk

De Sunlight oogt stoer en chique door de zwarte cabine en de grijze beplating in combinatie met de grijze en zwarte bestickering, vinden Ronald en Janine. “Hiermee onderscheidt hij zich van de relatief sfeerloze witte campers.”
Binnenin ziet de camper er volgens de testers strak en modern uit. “Door de lichte houtkleur en de witte bovenkastjes oogt het interieur licht en fris.”

Soepel rijden

Het ruimtewonder op wielen, met als basis de Fiat Ducato, gedraagt zich op de weg ook erg prettig, vindt Ronald. “Hij rijdt soepel en makkelijk. De automatische versnellingsbak schakelt tijdig en het motorvermogen (140 pk) is voldoende, ook in de bergen.”

Ook fijn is dat de Sunlight makkelijk te beladen is en je in een mum van tijd weer onderweg bent. “Een caravan moet je overal aan- en afkoppelen. Met een camper hoef je bij aankomst en vertrek nagenoeg geen handelingen te verrichten.” “We zaten onderweg soms gewoon fluitend in de cabine”, vult Janine aan. “Je kunt ook makkelijk even opstaan om bijvoorbeeld een broodje te smeren.”

Bekijk hier de reisvideo met de Sunlight-camper.

Zitgroep met sfeervolle verlichting

Ronald: “De zitgroep is groot genoeg om met vijf personen een borreltje te drinken of te eten. De draaibare voorstoelen zitten erg lekker. De bankbakken zijn alleen wat moeilijk te openen doordat de kussens met klittenband vastzitten.” De Beginnende Camperaars zijn ook erg te spreken over de verlichting in de Sunlight. “De indirecte LED-verlichting geeft het interieur een warme en chique sfeer.”

 

Krappe keuken met ruime koelkast

De keuken is prima uitgerust, maar in vergelijking met hun caravan wat aan de krappe kant. De ruime koelkast met een groot vriesvak scoort wel weer punten.

In de wc-ruimte kun je makkelijk al je toiletspullen kwijt, maar er is te weinig beenruimte. “Als je op het toilet zit, kan de deur niet dicht.” De Sunlight heeft tegenover het toilet een aparte doucheruimte. Jammer is wel dat de boiler alleen op gas werkt en niet op elektra, vinden de testers.

Grote garage

Ronald en Janine slapen naar eigen zeggen heerlijk in de twee extra lange eenpersoonsbedden (210 en 215 cm), met uittrekbaar middenstuk. Ronald: “De grote garage onder het bed is super! Door de extra grote tweede toegangsdeur kunnen de fietsen er makkelijk in. Ook de extra opbergvakken zijn heel handig.”

Binnenin heeft de camper veel opbergruimte, maar die is niet altijd even efficiënt ingedeeld, vinden Ronald en Janine. “Zo zitten er in de grote opbergkast geen planken. Daardoor gaat veel opbergvolume verloren. Ook misten wij een hangkast.”

 

Conclusie

Na twee weken toeren door Istrië zijn de tent- en caravankampeerders ‘om’. “Ons eerste camperavontuur is zo goed bevallen dat we steeds meer naar een eigen camper neigen. Je moet met een camper wel meer dan met een caravan nadenken over de logistiek, bijvoorbeeld met boodschappen doen en parkeren in steden en dorpen. Dat wordt nog een heus dilemma!”

Technische gegevens Sunlight T68 Adventure Edition

Motorvermogen: 140 pk/103 kW (Fiat Ducato)

Lengte: 740 cm

Breedte: 232 cm

Hoogte: 306 cm

Aantal slaapplaatsen: 2 (+3 optioneel)

Rijklaar gewicht: 2.962 kg

Maximum gewicht: 3.500 kg (optioneel tot 3.650 kg)

Vanafprijs: € 81.990

Meer zien van Istrië?

Beginnende Camperaars Ronald en Janine reizen naar het Kroatische schiereiland Istrië. Ze gaan golfen op het prachtige eiland Brijuni en ontdekken romantisch Rovinj. Ook daalden ze af in de Grot van Baredine. Je leest het op acsifreelife.nl of in het ACSI FreeLife Magazine.

Bekijk de video

Meer zien van de TestTour in Kroatië? Bekijk alle video’s op ons YouTube-kanaal.

Praat mee

Praat mee: Fluitend toeren door Istrië met de Sunlight T68 Adventure Edition

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht