ACSI FreeLife

Menu

5 must-visits tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023

Ben je van plan de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023 in Utrecht te bezoeken? Dan kun je ongetwijfeld wel wat navigatie gebruiken. ACSI FreeLife vertelt je welke 5 stands je eigenlijk niet mag missen tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Kampeer Caravan Jaarbeurs 2023 impressie scaled

1. Moderne uitschuifcaravan

Als we het hebben over de grote publiekstrekkers van de beurs, dan mag deze Aero Cabin One met uitschuifsysteem en pop-up dak niet ontbreken. Buiten zijn opvallende uiterlijk springen de compacte afmetingen in het oog. Hij is 2 meter hoog, 5,5 meter lang en slechts 190 centimeter breed. Zowel de hoogte als de lengte kan je verruimen dankzij het pop-up dak en het uitschuifsysteem. Hiermee heeft de Aero Cabin One een stahoogte van 240 centimeter en is de caravan 70 centimeter langer. Andere leuke details van deze aerodynamische caravan van Smitveld Vouwwagens zijn de verplaatsbare kookunit en een koelkast die je van buitenaf kunt openen. De Aero Cabin One is te zien in hal 10.

Aero Cabin OneDe Aero Cabin One caravan

2. Vouwwagen in bedoeïenstijl

Wie op zoek is naar nieuwe vouwwagens moet La Luna ook maar eens bekijken. Deze nieuwe aanwinst van het Nederlandse merk Campooz in bedoeïenenstijl valt op door een flexibele slaapcabine. Het trappetje om het bed in te stappen kan je niet alleen aan de zijkant kwijt, maar ook aan het voeteneinde. Wel zo handig, want zo hoef je niet over elkaar heen te kruipen als je naar het toilet moet. Campooz garandeert met de La Luna extra slaapcomfort door middel van een extra dik matras en de optie voor een topper. La Luna is te zien in hal 10.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023_Campooz La LunaDe Campooz La Luna vouwwagen

3. Volkswagen ID Buzz als basis van
2 nieuwe elektrische campers

Elektrisch camperen staat nog in de kinderschoenen maar langzaam maar zeker zie je er steeds meer. Tonke had vorig jaar de primeur met de introductie van de Tonke EQV. Dit jaar staat Tonke op de beurs in hal 12 met de Tonke ID Buzz, een tweede elektrische camper van de Brabantse fabrikant maar dan op basis van een Volkswagen ID Buzz. Diezelfde ID Buzz vormt ook de basis van het eVentje, de elektrische opvolger van Ventje. Met beide elektrische campers beloven de Nederlandse fabrikanten een actieradius van plusminus 375 kilometer.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023_Tonke ID BuzzDe elektrische camper Tonke ID Buzz 

4. Tent die de lucht zuivert

In het aanbod luifels en voor- en deeltenten heeft Reda uit Barneveld twee interessante nieuwkomers op de markt gebracht die je tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023 kunt zien in hal 7. Een van de twee nieuwelingen is de Easyshade die je hieronder op de foto ziet. De Easyshade is een compacte boogluifel met met oprolbare wings en panoramaramen.

De tweede nieuwkomer, de Green 300, is zo op het eerste zicht een voortent als de meeste anderen. Toch zit deze tent vrij ingenieus in elkaar. De Reda Green is gemaakt van een tentdoek dat de lucht zuivert en schimmels op afstand houdt. Wil je meer weten over dit zelfreinigende proces van deze innovatie voortent? Kijk dan even op de website van Reda Tenten kijken en scroll een stukje naar beneden naar de alinea ‘Revolutionaire Materiaaltechnologie’.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023_Reda EasyshadeDe Reda Easyschade boogluifel

5. Op de schommelstoel

Wie op zoek is naar een campingstoel moet maar eens in de schommelstoel van Campwerk in hal 10 gaan zitten. Het is wel even wennen als je gaat zitten. “Ik moet zo vaak tegen mijn kinderen zeggen dat ze niet achterover moeten leunen, maar dat hoef niet meer met deze stoel”, lacht Ivar van der Leij van Campwerk terwijl ik (Sander) voorzichtig begin te schommelen. Naast een schommelstoel kun je op de stand van Campwerk in hal 10 een nieuwe hardcover daktent van dichtbij bekijken, de Campwerk Good Vibes.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023_Schommelstoel CampwerkDe schommelstoel van Campwerk

Meest duurzame kampeermiddel

Op de openingsdag van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (4 oktober 2023) werden bovendien de Duurzame KampeerAwards uitgereikt in de drie verschillende categorieën. De TakeOff vouwcaravan van het Nederlandse bedrijf Easy Caravanning won de award voor meest duurzame kampeermiddel. Maarten de Roos van Easy Caravanning liet na afloop weten dat er sinds de introductie drie van deze vouwcaravan drie jaar geleden 250 TakeOffs zijn verkocht.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023_Easy Caravanning TakeOffDe TakeOff vouwcaravan van Easy Caravanning

Meest duurzame kampeerplek én concept

In de categorie Kampeerplek ging de award naar camping Weltevreden in Zoutelande. Eerder dit jaar ging ACSI FreeLife redacteur Berrit al op bezoek bij deze Zeeuwse camping voor een groene rondleiding. Het Second Tent Event dat in april 2023 voor het eerst werd georganiseerd, ging aan de haal met de award voor meest duurzaam kampeerconcept. Tijdens het Second Tent Event wordt er een eendaagse camping opgezet van tweedehands tenten die op die dag worden verkocht. Uiteraard zijn de winnaars en de genomineerden voor de Duurzame KampeerAwards ook te zien op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Wat is jouw favoriete stand op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs?

Welke stand die in dit artikel niet is genoemd mag je nog meer niet missen als het aan jou ligt? Laat het dan hieronder weten in een reactie!

Praat mee

Praat mee: 5 must-visits tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht