ACSI FreeLife

Menu

Nieuwe daktenten: Good Vibes en Blue Dot Voyager

Good Vibes en Blue Dot Voyager. Dat zijn de namen van twee nieuwe daktenten die in oktober 2023 op de markt komen én te zien zijn tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. ACSI FreeLife stelt deze nieuwkomers alvast kort aan je voor.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Campwerk Good Vibes_daktent
Campwerk Good Vibes_daktent_dicht klappen

Campwerk Good Vibes

Allereerst de Good Vibes. Dit nieuwe model dat je hierboven ziet is de eerste hardcover daktent van de Duitse fabrikant Campwerk. De hardcover is voorzien van een krasvaste coating die beschermt tegen steenslag en UV-straling. Om te voorkomen dat het binnen regent hebben alle ramen een stormluifel. De ramen zijn voorzien van drie lagen zodat je de tent kunt verduisteren, de vensters volledig kunt openen of de muggen buiten kunt houden in de horrengaas stand.

iKamper Blue Dot Voyager

Het Koreaanse merk iKamper komt nu met de Blue Dot Voyager, wat vrij vertaald ‘reiziger op de blauwe planeet’ betekent. Deze nieuwe tent kun je volgens de fabrikant in enkele seconden opzetten. Je ontgrendelt de sluitingen en met een klein zetje opent de daktent vanzelf.

In tegenstelling tot de andere modellen heeft de Blue Dot Voyager een exoskelet, oftewel een sterk aluminium frame waar de tent in hangt. Hierdoor vormt de BDV in gesloten toestand een compact pakket van slechts 18 centimeter hoog. Bijna de helft van deze hoogte bestaat uit een matras van 7 centimeter dik. Voor nog meer slaapcomfort kun je tegen meerprijs een zelfopblazend comfortmatras van ongeveer 12 centimeter aanschaffen. Op deze daktent is dan weer ruimte voor extra gereedschap of een zonnepaneel.

iKamper Blue Dot Voyager_daktentDe iKamper Blue Dot Voyager

Bekijk de daktenten op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Zowel de Good Vibes van Campwerk als de Blue Dot Voyager van iKamper (die allebei verkrijgbaar zijn vanaf € 3.490) gaan in première tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs van woensdag 4 tot en met zondag 8 oktober 2023 in Utrecht. Beide modellen zullen te zien bij de stand van Campwerk in hal 11.

Daktenten getest

Wil je wel eens weten hoe het bevalt om te kamperen met een daktent? Lees dan deze vergelijkende daktenttest van de Adventure daktent van Campwerk en de Outdoor 140CL van Dare to be Different.

Praat mee

Praat mee: Nieuwe daktenten: Good Vibes en Blue Dot Voyager

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht