ACSI FreeLife

Menu

4×4 daktent iKamper Blue Dot Voyager is nieuw in Europa

Kampeerders die het liefst op pad gaan met hun eigen vierwielaangedreven auto kunnen sinds april 2023 een passende daktent op hun auto schroeven: de Blue Dot Voyager. Deze hardcover daktent van het merk iKamper heeft een royaal tweepersoonsbed van 200 x 210 centimeter.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Daktent_iKamper Blue Dot Voyager

De Blue Dot Voyager (BDV) van het merk iKamper is gemaakt in Zuid-Korea en daar al langer in omloop. Sinds dit kampeerseizoen is deze stoere daktent dus ook in Europa verkrijgbaar.

Twee versies van de Blue Dot Voyager

De BDV is er in twee versies, de tweepersoons Duo en de éénpersoons Solo. De laatste heeft als voordeel dat er nog wat ruimte op je roofrack is om iets mee te nemen, je dit kunt plaatsen naast de daktent. Een roofrack is een stevig rek of imperiaal voor op het autodak. De totale buitenbreedte is slechts 102 centimeter.

Exoskelet en geïntegreerd matras

In tegenstelling tot de bestaande iKamper-modellen, heeft de BDV een exoskelet, een sterk aluminium frame waar de tent in hangt. Door deze constructie is de uitklapbare tent zeer compact met slechts 18 centimeter in gesloten toestand. Toch zit er een matras in met een dikte van 7 centimeter, dat is gemaakt van een materiaal dat een goede stevigheid biedt. Voor de prins(es) op de erwt is er optioneel overigens ook een zelfopblazende comfortmatras van +/- 12 centimeter beschikbaar.

De tent is zo gemaakt dat je er allerlei extra’s op en in kwijt kunt. Zo is er ruimte gemaakt voor het monteren van je schop, bijl of ander gereedschap. Bovenop zit zelfs een voorbereiding voor een zonnepaneel, net als een voorbereiding voor een tassenset. Dit soort accessoires komen in het loop van 2023 beschikbaar.

Daktent_iKamper Blue Dot Voyager_rijdend

Tentdoek

Voor de productie van de Blue Dot Voyager is gebruikgemaakt van biologisch katoen en gerecycled materiaal. De buitenste laag van het doek is met een zwart pigment gecoat, wat zorgt voor UV-bescherming. Aan de binnenzijde zorgt deze pigmentcoating voor een verduisterend effect en op zonnige dagen blijft de tent koel. De daktent van iKamper is uiteraard waterdicht, verduisterend en stevig.

Prijs

De BDV is in Nederland onder meer verkrijgbaar bij de vestiging van Campwerk in Tynaarlo en kan op korte termijn worden geleverd of opgebouwd. De soloversie van de iKamper Blue Dot Voyager is te koop vanaf € 3.490, voor de tweepersoons Duo-versie moet je precies 500 euro extra neerleggen.

Daktenttest

Ben je benieuwd waar je op moet letten bij de aankoop van een daktent? Lees dan onze uitgebreide vergelijkingstest waarin de Dare to be Different Outdoor 140CL wordt vergeleken met de Campwerk Adventure.

Praat mee

Praat mee: 4x4 daktent iKamper Blue Dot Voyager is nieuw in Europa

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht