ACSI FreeLife

Menu

Kamperen 2.0 met een Volkswagen-busje

Vraag willekeurig mensen naar het klassieke beeld van kamperen en de kans is groot dat een Volkswagen-busje daar een rol in speelt. De compacte campers zijn nog altijd ongekend populair maar helaas niet altijd even betaalbaar en duurzaam. Gelukkig zijn er sinds kort twee interessante alternatieven met Ventje en evan.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Volkswagen buscamper Evan
Volkswagen buscamper Evan

Ventje? Ja, je hoort het goed. Na drie jaar tekenen kon Frank Westland vorig jaar eindelijk zijn eerste Ventje presenteren. In plaats van een bestaand model te kopen, biedt Frank sinds kort de mogelijkheid om via de Ventje configurator zelf je eigen droomcamper samen te stellen.

Ontwerp jouw ideale camper

Zo kan je zelf de kleur bepalen en heb je de keuze uit vier soorten hefdaken en vier raamindelingen. Nadat jouw ontwerp klaar is, ontvang je een indicatieprijs en kan je knappe koppen aan het werk zetten om jouw ideale camper te bouwen. Het maakt niet uit of het een splinternieuwe T 6.1 of een occasion T5 of T6 is die je wil laten ombouwen tot een Ventje.

Binnen- en buitenkeuken in één

Qua indeling springt de ruime keuken op stahoogte het meeste in het oog. Die zit aan de achterkant van de Volkswagen en heeft lades die zowel naar binnen als naar buiten openen. Bij lekker weer kan je dus mooi aan de andere kant van het aanrecht gaan staan en tadaa, daar is je buitenkeuken.

Ventje

Ruim tweepersoonsbed

Op het ligcomfort is in Ventje niet bespaard. Je legt de comfortabele kussens met hoogwaardig koudschuim aan de binnenkant plat en je hebt een kingsize bed van 200 bij 140 centimeter. Het interieur past zich aan naar ieder moment van de dag. Van een 4-zits met tafel en een lounge-bank naar een complete buitenset.

Waar komt de naam Ventje vandaan?

Toch nog even terugkomen op die naam, waar komt die vandaan? De eerste drie letters zijn afgeleid van Van, het Engelse woord voor buscamper. Daarnaast wilde oprichter Frank Westland zijn buscampers graag een pakkende bijnaam meegeven.

Evan: van Volkswagen T2 tot e-camper

Staat duurzaamheid hoog op jouw wensenlijst? Dan is er sinds afgelopen zomer de evan, de volledig elektrische variant van de Volkswagen T2-bus. Ja, je leest het goed. De Nederlandse startup heeft drie klassieke T2-modellen flink onder handen genomen en deze weer toekomstbestendig gemaakt. Je ken er onder normale omstandigheden zo’n 150 tot 200 kilometer mee rijden voordat je hem weer moet opladen.

Oprichters Evan buscamperEvan-oprichters Pjotr Sillekens en Erik van Berkel

Tweedehands Tesla-batterijen

Met evan proberen de twee Nederlandse oprichters het enthousiasme voor elektrisch rijden en duurzaam aan te wakkeren. Daarnaast proberen de makers slim gebruik te maken van bestaande voertuigen en materialen. De batterijpakketten voor de VW-buscampers worden bijvoorbeeld gemaakt van tweedehands Tesla-batterijen.

Voorlopig alleen te huur

Dankzij de zonnepanelen op het dak, kan je met deze retro evans zelfs zelfvoorzienend kamperen. Interesse om jouw oude VW-camper te transformeren in een e-camper? Voorlopig zijn de evans nog niet te koop maar kan je eerst zo’n elektrische campervan huren via verhuurplatform goboony.nl

Zelf ombouwen

Heb jij twee rechterhanden? Dan kan je er natuurlijk ook gaan doe-het-zelven en zelf je eigen droomcamper bouwen. Via deze link vind je allerlei handige tips om een bestelbus om te bouwen tot camper.

Foto’s: Goboony en Ventje

Praat mee

Praat mee: Kamperen 2.0 met een Volkswagen-busje

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht