ACSI FreeLife

Menu

Nu in ACSI FreeLife 5-2022: Kamperen is vooruitkijken

Kamperen op de bonnefooi? Onbegonnen werk in het hoogseizoen. Vakantiegangers die eerder met het vliegtuig naar verre oorden trokken, hebben ons favoriete vakantieleven de afgelopen twee jaar (noodgedwongen) ontdekt.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Kamperen vooruitkijken

Volgens cijfers van de Kampeer en Caravan Industrie (KCI) zijn er in 2020 en 2021 ruim één miljoen (!) kampeerders bijgekomen. En dat merken ze in de hele branche, zowel de campings als de fabrikanten. Wie op zoek is naar een nieuwe caravan of camper moet rekening houden met lange levertijden.

Deze caravans zijn direct leverbaar

Maar wat valt er nog te kiezen als je à la minute een nieuwe twee- of vierwieler voor op de camping nodig hebt? Om daar op in te spelen, heeft de Erwin Hymer Group een speciale website gelanceerd. Via deze digitale showroom van de merken Bürstner, Eriba, Dethleffs en LMC en vind je caravans waar je niét op hoeft te wachten.

Eigen chassis

Door een wereldwijd gebrek aan onderdelen gaan fabrikanten op zoek naar creatieve oplossingen om toch te kunnen blijven leveren. Zo heeft Hymer kort geleden een productiehal geopend, speciaal voor het eigen Super Light Chassis, om zo minder afhankelijk te zijn van leveranciers. De tijd dat een camper bijna uitsluitend werd gebouwd op een Fiat Ducato lijkt definitief voorbij.

Camperfabrikanten kiezen steeds vaker voor meerdere automerken zoals Citroën Jumper en Mercedes. Adria presenteerde eind mei de superdeluxe Supersonic en bij Tonke kan je sinds kort een volledig elektrische EQV-camper kopen, allebei gebouwd op een Mercedes-onderstel.

Kortom, de populariteit van kamperen dwingt zowel kampeerders, campings en de kampeerbranche tot vooruitkijken. En wij van ACSI FreeLife houden je als lezer hierbij natuurlijk graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Luifels, haringen, bolderwagens en zonwering

Zo hebben we voor deze nieuwe uitgave van ACSI FreeLife naast caravans (Fendt Bianco Selection 550 SKM, Sterckeman Graphite 450LJ en de Hobby Excellent Edition 545 KMF) en campers (Adria Compact Plus DL en de Sunlight Cliff 640 RT Adventure) heel wat kampeerproducten getest. Van een uitgebreid luifeloverzicht en de plussen en minnen van verschillende soorten haringen tot bolderwagens en zonwering voor je caravan of camper.

Lees het voorbeeldmagazine

Nieuwsgierig wat voor inhoud je nog meer kunt verwachten in ACSI FreeLife 5-2022? Dan kan je vanaf dinsdag 14 juni hier alvast het voorbeeldmagazine lezen. Nog geen abonnee? Dan kan je het nieuwe nummer vanaf 14 juni ook alvast online bestellen.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Nu in ACSI FreeLife 5-2022: Kamperen is vooruitkijken

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht