ACSI FreeLife

Menu

Tonke presenteert elektrische camper op Mercedes EQV

In navolging van de e-Fixxter presenteerde Tonke zaterdag 14 mei zijn allereerste volledig elektrisch aangedreven camper. Deze Tonke EQV op basis van een Mercedes-onderstel bestaat uit vier versies, waaronder de Adventure- en Touring-editie. De twee nieuwe elektrische campers werden zaterdag 14 mei onthuld tijdens het Tonke Busfestival in Terheijden. ACSI FreeLife was erbij.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Presentatie elektrische camper Tonke EQV

Het Tonke Busfestival dat voor het derde jaar werd gehouden trok zaterdag heel wat bezoekers. Dat had voor een belangrijk deel te maken met het belangrijkste moment van de dag, de onthulling van de Tonke EQV.

Rijen dik

Tussen de tientallen campers met hefdaken in stonden zaterdagmiddag een kleine tweehonderd buscamperaars te wachten op de onthulling van het nieuwe paradepaardje van Tonke. Na de onthulling was het voor de pers een hele opgave om opnames te maken van de twee nieuwe e-campers. Binnen een minuut stond het rijen dik rondom de buscampers.

Presentatie elektrische camper Tonke EQVHet moment van de onthulling

Actieradius

De EQV’s hebben een accu van 100 kWh en dat zou volgens Tonke goed moeten zijn voor een actieradius van 320 tot 360 kilometer.

Draaikeuken

Het verschil tussen de Tonke EQV’s zit hem onder meer in de naar buiten draaiende keuken (met inductie) van de Touring. Bij de Adventure is het keukenblok optioneel en zit deze achterin. Dankzij een driepersoonsachterbank die je kan ombouwen tot een bed van 145 x 203 centimeter is de Adventure geschikt voor vijf kampeerders, in tegenstelling tot de vierpersoons Touring. De EQV Touring-versie is ook nog beschikbaar in de duurdere Cyclist- en Hiker-varianten.

Presentatie elektrische camper Tonke EQV _draaikeukenDe draaikeuken van de Tonke EQV Touring

Configurator en prijs

Via de speciale EQV configurator kan je jouw camper naar eigen smaak via de digitale weg ontwerpen, waarna je een offerte krijgt opgestuurd. Voor de EQV Adventure ben je alles bij elkaar ruim € 70.000 kwijt.

Tonke

Tonke is in 2005 opgericht en vernoemd naar de dochter van de oprichter. Het campermerk is vooral bekend geworden door de klassieke Fieldsleeper, het houten of aluminium model met het karakteristieke ronde dak. In 2012 is gestart met de ontwikkeling van de Tonke VAN, een compacte camper voor dagelijks gebruik.

Lees en kijk verder

Wil je meer weten en zien van de Tonke EQV? In ACSI FreeLife 5-2022 die eind juni uitkomt, staan we nogmaals stil bij deze elektrische campers van Tonke. (Nog) geen abonnee? Dan kan je deze editie ook online bestellen.

Praat mee

Praat mee: Tonke presenteert elektrische camper op Mercedes EQV

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht