ACSI FreeLife

Menu

Dit vonden de Cultuurliefhebbers van de TestTour in Kroatië

ACSI FreeLife TestTour 2018Kroatië stond als bestemming al een tijdje op het verlanglijstje van Jan Kees en Tineke. De ervaren kampeerders uit Enschede grepen dan ook meteen hun kans om met de Kia Niro Hybid en de Eriba Touring 542 de regio Istrië te ontdekken. Hoe de testvakantie beviel? “In één woord buitengewoon!”

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
Istrie Pula arena

“We hebben echt een hele, hele leuke TestTour gehad”, glundert Tineke. “De kust van Istrië is prachtig met helder blauw water en strandjes waar je heerlijk kunt zwemmen en snorkelen”, vult Jan Kees aan. “Het binnenland is groen en heuvelachtig met leuke kleine dorpjes. De Kia Niro Hybrid vormt met de Eriba Touring een hele fijne combinatie. Het is een hele fijne auto met genoeg vermogen en vol met prettige snufjes.”

Istrië met de testcaravan Eriba Touring 542

“We hebben zelf een LMC Musica, die een stuk groter is dan de Eriba. Het was even wennen, maar de Touring is in Kroatië echt ons huisje geworden. De caravan heeft een heerlijk vast bed met daaronder een grote opbergruimte. Door het hefdak heb je meer stahoogte en veel frisse lucht binnen. Door zijn compacte afmetingen en lage gewicht merk je bijna niet dat je met een caravan rijdt. En het is natuurlijk een schatje om te zien!”

Stedentrip Pula

In de zuidelijkst gelegen stad van Istrië traden de cultuurliefhebbers in de voetsporen van de Romeinen. Pula’s grootste trekpleister is het goed bewaard gebleven amfitheater uit de eerste eeuw. “Heel indrukwekkend”, vond Jan Kees. Ook de wandeling door het oude centrum van Pula met zijn groente- en fruitmarkt, winkeltjes, terrasjes en restaurants maakte indruk.

De Eufrasiusbasiliek in Poreč

Tineke en Jan Kees wandelden door de oude straatjes van de levendige kustplaats naar de grootste historische trots van Poreč. De Eufrasiusbasiliek is een van de best bewaarde voorbeelden van vroegchristelijke Byzantijnse bouwkunst in Europa. Indrukwekkend waren de prachtige mozaïeken, vonden de cultuurliefhebbers. “Ze zijn nog zo mooi dat je nauwelijks kunt geloven dat ze uit de zesde eeuw stammen.”

Heuveltopstadjes Motovun en Grožnjan

Relaxed slenterden Jan Kees en Tineke door de historische stadjes Motovun en het even verderop gelegen Grožnjan in het binnenland van Istrië. Het historische, ommuurde Motovun staat ook wel bekend als hét truffeldorp. In kunstenaarsenclave Grožnjan ontdekten de cultuurliefhebbers bijna om elke hoek een prachtig pleintje. “Alsof we in een filmdecor zijn beland!”

Bekijk de video

Nieuwsgierig naar alle avonturen van Cultuurliefhebbers Jan Kees en Tineke in Istrië? Lees dan hier alle blogs en bekijk de bijbehorende video’s. Meer zien van de TestTour in Kroatië? Bekijk ook alle video’s op ons YouTube-kanaal.

Praat mee

Praat mee: Dit vonden de Cultuurliefhebbers van de TestTour in Kroatië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht