ACSI FreeLife

Menu

Dit is het TestTeam Cultuurliefhebbers Kroatië 2022!

ACSI FreeLife TestTour 2018Waar kan je je eerste officiële dag als ‘pensionado’ beter beleven dan in Kroatië? Nu meer vrije tijd lonkt, zijn Jan Kees (66) en Tineke (65) van plan hun caravan nog vaker uit de stalling te halen. De Cultuurliefhebbers uit Enschede ervaren in Istrië hoe het is om in een compacte caravan met hefdak te bivakkeren. Ze sluiten aan bij de TestTour-karavaan met de hybride Kia Niro en de Eriba Touring 542.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
Cultuur zee

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

“Jan Kees kampeert al sinds zijn elfde, Tineke haakte aan toen we begin twintig waren. Halverwege de jaren 80, na de geboorte van onze tweede dochter, hebben we onze tent ingeruild voor een caravan. Toen we in Frankrijk woonden, van 2017 tot en met 2019, hadden we de caravan thuis gestald. Dat was heerlijk, omdat je dan op vrijdagmiddag zomaar kan beslissen een weekend weg te gaan. Vorig jaar hebben we een nieuwe caravan gekocht, omdat we vaker willen gaan kamperen nu Jan Kees met pensioen is. Afgelopen voorjaar zijn we als voorproefje al zes weken op rondreis geweest in Frankrijk en Spanje.”

Wat was jullie mooiste kampeervakantie? Wat maakte deze vakantie zo mooi?

“In 2015 zijn we met een camper door het westen van de Verenigde Staten getrokken. Dat was een enorme ervaring. Allereerst omdat je daar natuur hebt die je in Europa niet tegenkomt, van canyons, reusachtige bomen en woestijnen tot bergen met sneeuw. In de vele prachtige natuurparken kun je met de camper midden in de natuur heerlijk kamperen voor weinig geld.”

Waarom hebben jullie je aangemeld als testers voor ACSI FreeLife?

“We hadden nog nooit van de TestTour gehoord en vonden het wel een uitdaging. Bovendien stond Kroatië nog op ons verlanglijstje. We wilden na de VS graag eens ervaren hoe het is om in Europa met een camper te reizen. Nu we een caravan en een auto mogen testen, zijn we nieuwsgierig hoe de Eriba met hefdak en de hybride Kia Niro bevallen.”

Wat is voor jullie belangrijk aan een caravan? Waar gaan jullie op letten tijdens het gebruik?

“Het gebruiksgemak is belangrijk, zowel binnen als buiten. Er moet een behoorlijk bed zijn waarin je goed slaapt en waar je eenvoudig in en uit stapt. Verder hebben we graag een ruime toiletruimte,  voldoende kastruimte en een zithoek waar je het een avond in volhoudt. Voldoende ruimte in de keuken is ook prettig, net als een goede toegankelijkheid van de bergruimtes binnen en buiten.”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op kampeervakantie?

“Rustig wakker worden en buiten ontbijten met vers brood. Daarna eropuit voor een wandeling, een bezoek aan een stadje – én lunchen op een plein – een excursie of een rondrit met de auto. In de namiddag een drankje op de camping en dan de skottelbraai aansteken voor een eenvoudige maaltijd. ’s Avonds zitten we graag lekker buiten voor de caravan.”

Naar welke bestemmingen gaan jullie het liefst?

“Naar waar het droog weer is! Bergen en strand zijn favoriet. Het strand van Walcheren staat bijna elk jaar op het programma. We zoeken het liefst de wat kleinere en rustige campings op.”

Jullie gaan op pad als testers voor ACSI FreeLife. Wat verwachten jullie van de reis?

“We zijn heel benieuwd hoe een ander type caravan dan we gewend zijn, de Eriba Touring 542, bevalt met de Kia Niro ervoor. En we kunnen niet wachten om kennis te maken met Kroatië en Istrië!”

Bekijk de video

Nieuwsgierig naar de avonturen van Cultuurliefhebbers Jan Kees en Tineke in Istrië?  Tijdens hun vakantie bezoeken ze culturele juweeltjes Poreč, Motovun en Grožnjan en maken ze een stadstour door Pula. Vergeet ook niet om de video bovenaan dit artikel te bekijken. Meer zien van de TestTour in Kroatië? Bekijk alle video’s op ons YouTube-kanaal.

Praat mee

Praat mee: Dit is het TestTeam Cultuurliefhebbers Kroatië 2022!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht