ACSI FreeLife

Menu

De Kia Niro Hybrid 1.6 GDi: “Hij rijdt echt geweldig”

ACSI FreeLife TestTour 2018Cultuurliefhebbers Jan Kees en Tineke testen in Kroatië de Kia Niro Hybrid. Aan ACSI FreeLife vertellen ze hoe de verkooptopper als trekauto voor ‘hun’ Eriba Touring beviel.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
KiaNiro Cultuurliefhebbers 1

De Kia Niro is in zijn klasse een echte trendsetter en zo heeft ons testteam de auto ook ervaren. “Het design is zeer modern, de tweekleurige carrosserie met de grote achterlichten is een echte blikvanger”, vertellen Jan Kees en Tineke. “Het interieur heeft een luxe uitstraling met de zwarte hoogglansafwerking van de middentunnel en het grote gebogen beeldscherm op het dashboard.”

Het grote beeldscherm vinden de cultuurliefhebbers niet alleen mooi, het is ook prettig te bedienen. “Het infotainmentsysteem heeft heel veel mogelijkheden, maar het vergt wel wat studie. Het is ook even wennen dat je moet schakelen tussen de bediening van de airco/ventilatie en het infotainmentsysteem. Het kan in het begin zomaar gebeuren dat je de temperatuur hoger zet als je de muziek wat harder wil zetten.”

Een ongetwijfeld exemplarisch foutje troffen Jan Kees en Tineke bij het navigatiesysteem. “Het systeem kon enkele keren niet de juiste positie van de auto vinden, zowel in Nederland als in Kroatië. Na enkele minuten werkte alles wel weer normaal.”

KiaNiro Cultuurliefhebbers
Jan Kees en Tineke testen in Kroatië de Kia Niro

Veel comfort

Jan Kees en Tineke zijn vol lof over het comfort aan boord van de Kia Niro Hybrid. “De vering en schokdemping van de auto zijn zowel met als zonder caravan prima. Natuurlijk zakt de vering aan de achterkant wel een klein beetje in als je een caravan aankoppelt, maar je hebt er verder geen last van.”

De stoelen vinden de cultuurliefhebbers eveneens aangenaam. “Ze zijn gemakkelijk elektrisch te verstellen en zitten erg goed”, zegt Jan Kees. Tineke vindt vooral de stoelkoeling erg fijn. “Helemaal bij Kroatische temperaturen. De Niro zit verder vol snufjes. Zo laadt je mobiele telefoon automatisch op in het opbergvak. Dat is echt geweldig.”

De bagageruimte is volgens ons testteam niet echt groot. “Voor ons tweetjes was de kofferruimte wel groot genoeg, zeker met de ruimte die er nog in de caravan is. De toegang tot de kofferruimte is ook met aangekoppelde caravan uitstekend. En het is fijn dat je de achterklep automatisch kunt openen als de auto op slot zit.”

Opvallend zuinig

De Niro Hybrid beviel onze cultuurliefhebbers zeer goed als caravantrekker. “De Niro rijdt fijn en is opvallend zuinig. We reden solo in Kroatië zelfs rond de 1 op 25. Door de automaat en de hybride aandrijving trekt de auto goed op, ook de tussenacceleratie van 60 naar 90 kilometer per uur gaat vlot.” Ook in de bergen blijkt de Niro Hybrid een prima caravantrekker. “Rijden in de eco-stand gaat prima, de sportstand heb je niet eens nodig. De combinatie Kia Niro en Eriba Touring is echt geweldig.”

Bekijk de video

Nieuwsgierig naar de de avonturen van Cultuurliefhebbers Jan Kees en Tineke in Istrië?  Tijdens hun vakantie bezoeken ze culturele juweeltjes Poreč, Motovun en Grožnjan en maken ze een stadstour door Pula.
Vergeet ook niet om de video bovenaan dit artikel te bekijken en het uitgebreide artikel van autojournalist Mario Vos te bekijken. Meer zien van de TestTour in Kroatië? Bekijk alle video’s op ons YouTube-kanaal.

Praat mee

 1. FA
  Fokke Antonides

  Met mijn KIA Niro model 2021 hybrid systeem vermogen 141kg kwam ik met de caravan Max. 1350kg echt tekort. Vooral op hellingen… Nu een nieuwe Sportage hybrid HEV van 230pk de combinatie trekt moeiteloos door de bergen. Minder stress😉

  Reageer
  0
  0
  1. JD
   Jan Dijkhuizen

   Wij hebben onze Kia NiRo ingeruild voor de Sportage want voor te trekken is de Ni Ro niet geschikt wij hebben een Caravelair caravan van 3.72 m 900 kilo max 1100 ga maar niet de bergen in en tegen de mistral in Zuid Frankrijk ook een ramp gingen niet harder dan 60km per uur op de autoroute dat is dus heel eng met de vrachtwagens rond je heen

   Reageer
   0
   0

Praat mee: De Kia Niro Hybrid 1.6 GDi: “Hij rijdt echt geweldig”

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht