ACSI FreeLife

Menu

Nassfeld Adventure Mountain: berg vol plezier!

TestTour KarinthiëDe gezinskampeerders zijn veilig op Naturpark Schluga Seecamping aangekomen. Ook deze camping heeft genoeg vermaak in huis, maar in zo’n mooie en sportieve omgeving als Karinthië is nog genoeg te ontdekken voor ons vijfkoppige testteam. Daarom wordt vandaag een druk dagje. Zo gaat de familie de Aqua Trail wandelen en mogen ze van een berg racen tijdens een spannend ritje in de rodelbaan!

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Nassfeld

Vanuit de cabine van de gondellift Millennium-Express heeft de familie Toorenburg een schitterend uitzicht op de groene bergen. Eindpunt is het bergstation waar de wandelroute Aqua Trail start. Dit pad is 1,5 kilometer lang en voert door de bergen en langs een meer. De tocht is leuk voor jong en oud, maar Figo kijkt stiekem al uit naar de activiteit die ze erna gaan doen: ”We zitten in de gondel en gaan naar de berg, daar gaan we rodelen.”

Internationale wandeling

Maar voor het zover is, gaat de Beuningse familie samen met gids Christoph Ranner de Aqua Trail ontdekken. Dat water het thema is tijdens deze wandeltocht, wordt al snel duidelijk. In de verte zien ze prachtige meren en onderweg staan verschillende waterspeeltoestellen. Die zijn natuurlijk populair onder de kinderen. Mark heeft nog wel een leuk feitje geleerd van de gids: ”Dit hier is de grenssteen. Dus ik sta nu in Oostenrijk en nu weer in Italië”, zegt Mark vrolijk springend van het ene op het andere been.

Zoeven van de zomer-rodelbaan

De rodelbaan heeft de vrolijke naam Pendolino. Dit is de langste zomer-rodelbaan van Karinthië. Met een lengte van meer dan twee kilometer en een hoogteverschil van vierhonderd meter, komt er genoeg adrenaline vrij. Bocht voor bocht kom je dichter bij de finish, het middenstation Tressdorfer Alm. Het hele gezin geniet zichtbaar én hoorbaar tijdens de rodeltocht. Logisch, want rodelen is natuurlijk de leukste manier om de berg af te dalen! En wij genieten met ze mee bij het zien van die fraaie beelden van Oostenrijk.

Beleef Karinthië met ons mee!

Je leest uitgebreid over de avonturen van de gezinskampeerders in ACSI FreeLife magazine 1-2021. Tot en met mei kun je nog genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. Alle video’s vind je ook terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Nassfeld Adventure Mountain: berg vol plezier!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht