ACSI FreeLife

Menu

Dit vonden de Actievelingen van de TestTour in Wallonië

ACSI FreeLife TestTour 2018Voor Actievelingen Ronald en Emily was in het eerste instantie even wennen om niet met een caravan, maar met een camper naar de camping te gaan. Desondanks voelden de actieve Brabanders zich al snel als een vis in het water in Wallonië. Emily: “Het heeft me echt verrast hoe mooi Wallonië is.”

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Testteam-Actievelingen-Wallonie-2022_fietsen_Ventoux

“Vooraf heb ik op internet gekeken wat ik kan verwachten van deze regio. Het heeft me verrast hoe mooi het hier is. Het is erg heuvelachtig, mooi om te wandelen en je vindt ere mooie fietsroutes”, zo blikt Emily met een brede grijns terug op de TestTour Wallonië.

Wallonië met de Bürstner Copa buscamper

Als caravanners was zo’n compacte buscamper (Bürstner Copa) even wennen. Toch is deze camper hen goed bevallen. Ronald: “Hij is van alle gemakken voorzien en je kunt zowel beneden als boven (hefdak red.) slapen. Het enige wat we tijdens de TestTour gemist hebben aan deze camper is een luifel. Voor actievelingen die graag in de buitenlucht zijn, is deze Bürstner Copa zeer aan te bevelen. Hij is zeer compact en je bent er zo mee weg. Voor ons persoonlijk zou een grotere camper beter passen.”

Suppen op een stuwmeer

Het suppen (staand peddelen) op het meer van Nisramont was voor Ronald en Emily duidelijk het hoogtepunt van de reis. Ronald: “We hadden nog nooit gesupt, maar het viel me op hoe snel het is op te pakken. Onbeschrijfelijk om met z’n tweeën midden op een stuwmeer te suppen.” Emily verbaasde zich bovendien over het de Waalse keuken. “Ik heb in België nog nooit zo lekker gegeten als hier.”

Testteam Actievelingen Wallonie 2022 suppen

Langzaam gegaard wild zwijn schaft de pot

Zo genieten ze tijdens een wandeling door de bossen van Saint-Hubert van een bord langzaam gegaard wild zwijn. Niet gek dat dit hier op het menu staat. Saint-Hubert staat bekend als de jachthoofstad van Wallonië. Ronald en Emily zijn naar eigen zeggen bijzonder verrast door de natuur. “We kenden tot nu toe alleen de grillige rotsachtige kant van de Ardennen.”

Fietsen over oude spoorlijnen en jaagpaden

Op hun derde en laatste dag in Wallonië voelen Ronald en Emily zich het meest in natuurlijke habitat tijdens een fietstocht over de Ravel-route. Dan klimmen ze in het zadel voor een fietstocht over oude spoorlijnen en jaagpaden. Het ene moment worden ze omringd door beboste heuvels en op het andere moment fietsen ze door vlakke graslanden waar koeien naar hartenlust grazen.

Testteam-Actievelingen-Wallonië-2022_staand-met-fietsen

Bekijk de video

Nieuwsgierig naar alle avonturen van Actievelingen Ronald en Emily in Wallonië? Lees dan hier alle blogs en bekijk de bijbehorende video’s. Meer zien van de TestTour in Wallonië? Bekijk alle video’s op ons YouTube-kanaal.

Praat mee

Praat mee: Dit vonden de Actievelingen van de TestTour in Wallonië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht