ACSI FreeLife

Menu

Dit is het testteam Actievelingen Wallonië 2022!

ACSI FreeLife TestTour 2018Stilzitten is zowel in het dagelijks leven als tijdens campingvakanties geen optie voor de sportieve Ronald (52) en Emily (48). Nadat ze zich een paar weken op hun favoriete en ietwat ruige kampeerstek in Palafrugell in Catalonië hebben uitgeleefd, duurt het kampeerfeestje nog even voort in Wallonië. Daar waar natuur de klok slaat proberen ze uit of Wallonië kan tippen aan hun vaste stek. Voordat we hun avonturen met je delen, stellen we het testteam Actievelingen aan je voor!

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Testteam-Actievelingen-Wallonie-2022_fietsen

Ronald kampeerde met zijn ouders altijd met de tent in Frankrijk. En later volgde hij met een zelfgebouwde camper de door hem zo geliefde Tour de France. Emily beleefde al haar jeugdvakanties met haar zus en ouders in een stacaravan in Roggel.

Sinds 2011 kampeert het stel samen en raakten ze verknocht aan Palafrugell in Spanje. Terwijl we kennis met ze maken, verblijven ze ook op hun favoriete camping. “We komen er al jaren. Ze organiseren hier heel veel leuke activiteiten. We hebben weleens een uitstapje gemaakt naar het Italiaanse Toscane, maar dat was niet ons ding.”

Plannen voor een verre reis

De indeling van de Hobby 450 caravan waar ze in 2011 mee richting Spanje togen, paste niet zo goed bij ze als gedacht en dus schaften ze in 2012 een Hobby 460 La Vita Bionda aan waar ze samen met hun twee dochters veel van hebben genoten. “In 2019 hebben we met wat pijn in ons hart de caravan verkocht in verband met de aanschaf van een elektrische auto.”  Maar ook de plannen voor een verre reis en het feit dat hun dochters niet meer meegingen op vakantie, speelden een rol bij deze keuze. Maar ondanks dat ze de caravan hebben verkocht, gaan ze steevast iedere zomer drie weken naar hun favoriete camping in Spanje.

Authentieke baaitjes

“Daar heb je mooie authentieke baaitjes en kun je fantastische wandelen langs de kustlijn. Ook kun je er in de omgeving heel veel mountainbiken”, vertelt Ronald. “Ik ga bijvoorbeeld altijd downhillen. Als ik over die smalle paadjes rijd met de fiets ben ik nergens bang voor.” Emily vult hem aan: “De camping La Siësta ligt aan de rand van het dorp waardoor je gemakkelijk naar het dorp en het strand wandelt.” Maar ook Ischgl in het voorjaar is vanwege de wandel- en fietsmogelijkheden favoriet bij het stel.

Gemoedelijk en gezellig

Tijdens de afgelopen twee coronajaren heeft het actieve stel regelmatig geproefd van het hotelleven. “We hebben gemerkt dat dit niet ons ding is. We misten de camping heel erg. Vooral het gemoedelijke en de gezelligheid en het hebben van een eigen plek”, vertelt Emily. “Nu twijfelen we tussen de aanschaf van een kleinere caravan of een camper en daarom hebben we ons opgegeven voor de ACSI FreeLife TestTour. We willen graag een goede keuze kunnen maken.”

Ideale vakantiedag

Voor ons start de ideale vakantiedag rond 8.00 uur met lekker weer, een ontbijtje en een kop koffie of thee. Daarna komen we gelijk in actie. Bijvoorbeeld met een mooie wandeling of avontuurlijke mountainbiketocht”, vertelt Ronald. “Ik vind het ook wel lekker om na het ontbijt te gaan zwemmen. Ronald die gaat dan vaak fietsen in de bergen. We zijn iedere dag zeker vier uur per dag aan het bewegen”, vult Emily hem aan.

Ronald: “Daarna gaan we lekker eten op de camping. Dat wisselt van een maaltijd van de Skottelbraai tot een diner in een authentiek restaurant.” Emily: ”Ja, we zijn echt dol op tapas! Met een passend wijntje of lokaal biertje erbij. En als we dan terugkomen nemen we de dag nog even door of spelen een spelletje met andere campinggasten.”

Bekijk de video en ontdek te avonturen van Ronald en Emily

Nieuwsgierig naar de avonturen van Actievelingen Ronald en Emily? Tijdens hun ‘vakantie of fame’ gaan ze suppen over het stuwmeer van Nisramont. Op het land wandelen Ronald en Emily door het woud van Saint-Hubert en fietsen ze de Ravel-route. Vergeet ook niet om de video bovenaan dit artikel te bekijken. Meer zien van de TestTour in Wallonië? Bekijk alle video’s op ons YouTube-kanaal.

Tekst: Katinka Schippers

Praat mee

Praat mee: Dit is het testteam Actievelingen Wallonië 2022!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht