ACSI FreeLife

Menu

Suppen over het stuwmeer van Nisramont

ACSI FreeLife TestTour 2018Emily en Ronald starten hun Wallonië-avontuur met een peddeltocht over het stuwmeer van Nisramont, niet ver van La Roche en Ardenne, het hart van de Ardennen.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Testteam-Actievelingen-Wallonië-2022_suppen_drone

Voor de peddeltocht stappen ze op een supboard. Een supboard is langer en breder dan een surfboard. Bij suppen peddel je rechtopstaand, Stand-Up Paddling, wat meteen ook de naam van deze watersport verklaart.
Het decor waarin Emily en Ronald gaan suppen, is het stuwmeer van Nisramont.

Het meer wordt gevuld door de rivier de Ourthe. Vlak voordat het water bij de dam met bulderende kracht naar beneden stort, is het kalm en rimpelloos. Een perfecte plek om te suppen dus. Het stel stapt onder begeleiding van de ervaren Hollandse Roelien Oorschot ietwat onwennig op de wiebelige plank, maar al gauw hebben ze de smaak te pakken.

Suppen voor beginners

Het is een rustige ochtend. Een enkele wandelaar loopt over het iets hoger gelegen pad dat langs de oever loopt. “In de zomer is het hier heel druk”, vertelt Roelien. Ze runt Sup Ardennen, waarmee ze supclinics verzorgt en diverse boards verhuurt. Ze ziet al vlug dat Emily en Ronald sportieve types zijn. De lessen die ze geeft, zijn zowel voor beginners als gevorderden en je kunt zelfs een speciale sup-les boeken als je je hond mee wilt nemen.

Roelien ziet al vlug dat Emily en Ronald sportieve types zijn. Het duurt namelijk niet lang voordat ze vol vertrouwen rechtop op hun board staan. “We hadden niet verwacht dat het zo eenvoudig zou zijn”, vertelt Emily na afloop. “En zo mooi”, vult Ronald aan. Koud hebben ze het zonder wetsuit en met een waterig zonnetje en weinig wind niet gehad. Ronald: “Als je een beetje vaart wilt maken, krijg je het vanzelf warm.”

Wandelen rondom het meer

Eenmaal op het droge loopt het stel nog naar de dam om het uitzicht vanaf daar te bekijken. De zon schittert op het water en de eerste tekenen van de herfst laten zich in de bomen op de oevers zien in de tinten geel en oranje. De stuwdam is 116 meter lang en 16 meter hoog. Vanaf die hoogte heb je een heel ander uitzicht dan vanaf het water.

Uit de kracht waarmee het water naar beneden stort, wordt in de waterkrachtcentrale stroom opgewekt waar een groot deel van de omgeving van profiteert. Landrotten die liever droge voeten houden, kunnen in plaats van een suptour een wandeling maken van twaalf kilometer rondom het hele stuwmeer van Nisramont in Wallonië.

Bekijk de video en ontdek te avonturen van Ronald en Emily

Nieuwsgierig naar de andere avonturen van Actievelingen Ronald en Emily? Op het land wandelen Ronald en Emily door het woud van Saint-Hubert en fietsen ze de Ravel-route. Vergeet ook niet om de video bovenaan dit artikel te bekijken. Meer zien van de TestTour in Wallonië? Bekijk alle video’s op ons YouTube-kanaal.

Tekst: Katinka Schippers

Praat mee

Praat mee: Suppen over het stuwmeer van Nisramont

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht