ACSI FreeLife

Menu

Dit zijn de 7 instapcaravans van 2022

De keuze is reuze op de caravanmarkt, maar wat blijft er over voor de instapper? ACSI FreeLife spitte de prijslijsten van 2022 door op zoek naar caravans onder de € 20.000. Een overzicht van 7 betaalbare instapcaravans.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Hobby Beachy

1. Hobby Beachy

Met de Beachy introduceert Hobby (zie foto hierboven) een hele nieuwe caravanlijn. Meest opvallend is de tweedelige achterdeur. Terwijl je gezellig binnen zit, kun je zo optimaal van buiten genieten. En dat hoeft natuurlijk niet per se op het strand te zijn. Die achterdeur is trouwens ook erg handig voor het inladen van een surfplank of fiets omdat je geen draai hoeft te maken. Nadeel is dat de achterdeur niet vanaf buiten geopend kan worden en dat de instap behoorlijk hoog is.

Denk je nu wat een gaaf concept van een caravan, maar kies je toch liever voor een camper? Vanaf komende zomer zal er ook een Beachy Camper Van op de markt komen. De Hobby Beachy is er in indelingen waarvan de kleinste 360 verkrijgbaar is vanaf € 13.950.

2. LMC Style 400F

De LMC Style 400F heeft dankzij de frontkeuken met hoge koelkast een heel eigen indeling. Dat is niet het enige kenmerk dat deze LMC eigenzinnig maakt. Het tweepersoonsbed kan je met behulp van een klapmechanisme vanuit de achterwand overdag eenvoudig ombouwen tot zithoek en binnen in de caravan heb je aan laadruimte geen gebrek. Dat zie je terug in het laadvermogen. De LMC Style weegt rijklaar iets meer dan een ton en je mag hem maximaal beladen tot 1.500 kilogram. De LMC Style 400F wisselt van eigenaar vanaf € 19.312.

Tip: de LMC Style 400F werd onlangs grondig getest door team Cultuurliefhebbers tijdens de ACSI FreeLife TestTour. Een video daarvan vind je hier!

7O2A3335 scaled

3. Sterckeman Easy Comfort

De instapserie van Sterckeman Easy is afgelopen seizoen zo succesvol geweest dat de Franse caravanproducent in 2022 een nieuwe serie op de markt brengt: De Easy Comfort. De Easy kon op veel vraag rekenen en ook de optiepakketten waren populair, vandaar dat de Easy Comfort standaard met enkele van die opties is uitgevoerd.

De standaard Easy-serie heeft een nieuwe ‘body’ gekregen waardoor de caravan een robuustere uitstraling krijgt. Het Touring-pakket wordt uitgebreid met een schoon- en vuilwatertank, maar wanneer je gaat voor nog meer luxe dan komt de Easy Comfort in beeld. Deze serie combineert de Easy en de duurdere Graphite-serie van Sterckeman.

Naast het Touring-pakket bestaat de uitrusting uit een waslijst aan standaardzaken zoals: vezelversterkte kunststof zijwanden, ledverlichting onder de werkbladen, vier ledspotjes met usb-aansluiting en een groot dakluik van 70 x 50 centimeter. In beide series is er keuze uit vier verschillende indelingen. De Easy-serie is verkrijgbaar vanaf € 14.750 en de prijzen van de Easy Comfort beginnen bij € 17.075.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Krijg jij geen genoeg van caravans en campers?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Meer info

4. Weinsberg CaraCito

Met de CaraCito die in 2020 al werd geïntroduceerd, wil Weinsberg voldoen aan een steeds terugkerende wens, een gasloze caravan. Geen keuken, geen toiletruimte of geen gas. Vanuit de markt zijn er altijd vragen waar caravanbouwers een antwoord op zouden kunnen geven, maar het is nog nooit met succes gebeurd. Nu probeert Weinsberg het met de gasloze CaraCito en die lijkt betere kansen te hebben, want standaard zit er in deze zeer betaalbare caravan een airconditioning. En die kan ook verwarmen!

De Weinsberg CaraCito achter de Polestart 2

Het CaraCito-aanbod bestaat uit vijf compacte indelingen voor gezinnen en stellen. Naast een- en tweepersoonsbedden is er daarmee ook een frans bed of een stapelbed mogelijk. De prijzen van de CaraCito beginnen bij € 12.722. Tot de opties behoren bijvoorbeeld ook een tweepits-gaskookplaat en Truma S-gasverwarming. Maar dan is de CaraCito natuurlijk niet meer gasloos.

5. Caravelair Alba

De Franse fabrikant Caravelair heeft met Alba eveneens een scherp geprijsde serie met een vrij uitgekiende standaarduitrusting. Voor modeljaar 2022 borduurt Caravelair verder op de Antares Style-serie van modeljaar 2021. De Alba-serie bestaat uit vijf indelingen waarvoor je minimaal € 12.722 moet neerleggen. Met zo’n vanafprijs loont het de moeite het zogenaamde Pack Travel-pakket (€ 575) toe te voegen. Daarmee ben je ook verzekerd van een antislingerkoppeling, schokbrekers, een serviceluik van 75 bij 30 centimeter, een reservewielhouder in de disselbak en vers- en afvalwatertank.

Voor de luxe uitvoering van de Alba blijf je met de Alba Style bij twee van de zeven indelingen ook onder je budget van € 20.000. De kleinste Alba Style 390 heeft een vanafprijs van € 17.995.

6. Adria Aviva

Adria slaagt er met de Aviva goed in om onder het budget te blijven. Binnen deze serie familiecaravans kan je kiezen uit vijf indelingen. Tussen de kleinste 400 PS met vier slaapplaatsen en de grootste 563 PT met 6/7 slaapplaatsen zit meer dan anderhalve meter verschil in lengte. De Adria Aviva staat in de showroom vanaf € 16.995.

7. Bürstner Premio Life

Een van de bekendste instapserie vormt de Premio Life van Bürstner. De Premio Life is er in zes indelingen met drie tot zeven slaapplaatsen en je betaalt er minimaal € 16.240 voor. Kenmerkend voor de Premio Life caravans zijn lattenbodems in alle vaste bedden, net als een 90 of 142 liter koelkast, ledspots boven de keuken en speciale rugleuningen voor de winter en geventileerde opbergkasten.

Hoe bevalt jouw instapcaravan?

Heb jij recent een instapcaravan gekocht en zie jij het wel zitten om jouw ervaringen uit te wisselen aan andere instappers? Stuur ons dan een mail en we nemen contact met je op voor een interview.

Praat mee

Praat mee: Dit zijn de 7 instapcaravans van 2022

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht