ACSI FreeLife

Menu

Nu in ACSI FreeLife 8-2021: TestTour en winterkamperen

De laatste ACSI FreeLife magazine van 2021 is alweer in aantocht. In het nieuwe nummer pakken we flink uit met de ACSI FreeLife TestTour Bern. Dit keer staan de belevenissen en ervaringen centraal van het eerste testteam, de gezinskampeerders. Daarnaast was de redactie van ACSI FreeLife de afgelopen weken in gedachten al helemaal in de wintersfeer. Het resultaat lees je terug in de goedgevulde special over winterkamperen. Maar dat is niet alles…

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Stella Vita_zonnecamper_TU Eindhoven_foto: STE / Bart van Overbeeke

Duurzaamheid is een hot item. Niets voor niets hebben we het er in deze editie weer over, voor het derde nummer op rij. Het was ook het thema van de in oktober gehouden Kampeer en Caravan Jaarbeurs (KCJ).

Camper op waterstof

De kampeerbranche organiseerde er zelfs een congres over voor alle branchegenoten. Daar werd bijvoorbeeld verklapt dat de eerste waterstofcamper in de maak is. Een andere duurzame ontwikkeling is de elektrisch aangedreven caravan van Dethleffs. De testrit die de fabrikant daarmee maakte over de Alpen naar het Gardameer bespreken we vanaf pagina 16.

Voortrekker Volvo

Op het gebied van duurzaamheid heeft Volvo zo’n beetje de meest ambitieuze klimaatplannen van de auto-industrie. Iedere nieuw gelanceerde Volvo heeft sinds 2019 een vorm van elektrificatie. Toen we Volvo vroegen om opnieuw samen te werken voor de ACSI FreeLife TestTour, twijfelden ze geen moment.

Volvo zag meteen de kans schoon voor de volledig elektrische Volvo XC40 om zich te bewijzen als trekauto. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen, dat we af en toe best even met ons handen in het haar zaten en ons afvroegen of volledig elektrisch mét caravan naar de Zwitserse bergen rijden zo’n goed idee was.

Maar vanaf het moment dat onze autojournalist Mario zijn eerste testrit had gemaakt ter voorbereiding op de reis, was alle twijfel als sneeuw voor de Zwitserse zon verdwenen. Hij vergelijkt drie vormen van elektrificatie die zijn toegepast in de Volvo XC40: 100 procent elektrisch, plug-in hybride en mild hybride (pag. 52).

Camper op zonne-energie

Als het aan studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven ligt, rijden we straks naar de camping in een camper op zonne-energie. Deze knappe koppen ontwikkelden de Stella Vita, ‘s werelds eerste zonnecamper (pag. 26). Meer nieuws van de KCJ lees je op pagina 20. Verder trakteren we je zoals gebruikelijk op verschillende andere artikelen, want in tijden van veranderingen is iets vertrouwds ook wel fijn.

Meepraten over het thema duurzaamheid? Kijk op onze website of mail ons via redactie@ACSIfreelife.nl

Wanneer komt-ie uit?

ACSI FreeLife 8-2021 valt op dinsdag 9 november op de deurmat. (Nog) geen abonnee, dan kan je alvast het nieuwe nummer bestellen. De nieuwe editie van ACSI FreeLife magazine ligt vanaf donderdag 11 november in de boekhandel.

Bestel het nieuwste nummer

Praat mee

 1. RK
  R.J. Köpke

  Interessant stuk van de triotwst van de Volvo xc40.
  Ik mis echter info over de mogelijke beperkingen aangaande het standaard B-rijbewijs. Als ik goed ben geïnformeer, zou bijvoorbeeld de 100% electrische versie met een caravan van ca. 1400kg beladen prima uit de voeten moeten kunnen, echter met alleen al een leeggewicht van 2188 kg ga je dus met een lege auto al over de toegestane 3500kg treingewicht heen. Klopt mijn beredenering, dat dus voor dergelijke combinaties een BE-rijbewijs noodzakelijk is?

  Zie graag jullie reactie.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Nu in ACSI FreeLife 8-2021: TestTour en winterkamperen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht