ACSI FreeLife

Menu
team-logo

ACSI FreeLife TestTour Bern

In augustus 2021 vormde het Zwitserse Berner Oberland het decor voor de vijfde editie van de ACSI FreeLife TestTour. Deze regio is vooral bekend vanwege de spectaculaire uitzichten op de eeuwige sneeuw van onder andere de Eiger (3.967 meter), de Mönch (4.105 meter) en de Jungfrau (4.158 meter).

De vier testteams:

We stuurden onze testteams op pad met een splinternieuwe auto-caravancombinatie of camper. Deze geluksvogels hebben hun kampeermiddel twee weken lang uitgebreid uitgeprobeerd. We hebben alle belevenissen vastgelegd in video’s en blogs. Die beleef jij vanaf november 2021 hier met ons mee!

 

Bij de familie Loykens hangt de schuur vol met offroadfietsen. Alle vier zijn ze lid van een mountainbikevereniging. In Zwitserland is mountainbiken een van de grootste sporten, dus dat belooft wat. Samen vormen Roland (47), Daniëlle (42), Joep (12) en Pim (10) het testteam Gezinskampeerders. “We hebben een caravan staan in Spanje en gaan soms naar Oostenrijk. Daarvoor hadden we een vouwwagen. Zwitserland is nieuw voor ons, dus we laten ons graag verrassen!” Ze zien de TestTour en het reizen met een camper als een cadeau en avontuur.
Testcamper: Carado T338

Bekijk alle video’s en blogs!

Cultuurliefhebbers 2021

Op pad gaan met een comfortabele, gloednieuwe auto-caravancombinatie terwijl je de mooiste plekken van Bern bezoekt. Cultuurliefhebbers Eveline (69) en Maarten (68) zien dat wel zitten. “Normaal maak je zelf de dagindeling, maar dit keer wordt alles geregeld.” Maarten kan tijdens de reis naar Bern dierbare jeugdherinnering ophalen. “Als jongetje van 10 tot mijn 35e ging ik ieder jaar naar Zwitserland om te wandelen.” Bij zowel Maarten als Eveline is de camping van kinds af aan de favoriete vakantieplek. Sinds vier jaar kamperen ze samen.
Testcaravan: LMC Style 400 F

Reis vanaf januari 2022 online

Overdonderd door de avonturen van vorige testteams, besloten Bert (57) en Veronique (44) zich aan te melden voor de ACSI FreeLife TestTour Bern. Nu staan ze zelf in het middelpunt als testteam Levensgenieters. De Vlaamse bon vivants hebben zelf een huisje op wielen, een Adria Adora met een BMW 318 Touring als trekauto. Op vakantie worden ze graag omringd door bergen. “We gaan meestal naar Frankrijk en Oostenrijk. In Zwitserland zijn we echter nooit geweest.” Daar kunnen ze mooie wandelingen maken, een van hun favoriete activiteiten.
Testcaravan: Dethleffs Aero 410 QS

Reis vanaf februari 2022 online

actievelingen

Kamperen staat voor Actievelingen Theo (59) en Antoinette (59) gelijk aan Zwitserland. Al ruim veertig jaar is het Alpenland hun vaste reisbestemming. Theo: “We zijn ooit uitgeweken naar Noorwegen en Oostenrijk, maar we kregen al snel heimwee. Inmiddels voelen we ons halve Zwitsers. Na het ontbijt trekken we de bergen in, het liefst zo hoog mogelijk. Op de camping belonen we onszelf met een borreltje en is het tijd om uit te rusten.“ Het tweetal kampeert altijd met een tent of camper, dus dit is hun eerste keer met een caravan.
Testcaravan: Eriba Touring 430

Reis vanaf april 2022 online

 

De bestemming: Berner Oberland

Het Duitstalige Berner Oberland vormt het hogere, zuidelijke uiteinde van het kanton Bern. Het Berner Oberland bestaat uit drie subregio’s.

  • In het Simmendal vind je net als in de rest van het Berner Oberland volop kabelbanen die je naar uitgestrekte wandelplateaus brengen zoals Leiterli. Het dal strekt zicht vanaf het meer van Thun in een lange boog uit in westelijke richting tot aan Lenk.
  • De Interlaken Regio is een van de bekendste gebieden van Zwitserland. Deze regio die ligt ingeklemd tussen de meren van Brienz en Thun is een feest voor zowel berg- als waterfanaten. Voor de weidse uitzichten over de meren en de Alpentoppen mag een bezoek aan de Harder Kulm (1.322 meter) en de Niederhorn (1.950 meter) – waar je met een beetje geluk gemzen, steenbokken en marmotten tegenkomt – niet ontbreken.
  • De Jungfrau Regio is de plek voor waanzinnige uitzichten. Bijvoorbeeld vanaf de Eiger (3.967 meter), de Mönch (4.105 meter) en de Jungfrau (4.158 meter). Dit gebied ten zuiden van Interlaken omvat twee valleien (bij Grindelwald en Lauterbrunnen) en grenst aan het Unesco-werelderfgoed Jungfrau Aletsch.

 

Bekijk alle video’s

Sinds november staan er video’s op deze site en op YouTube. Ga daarvoor naar de speciale playlist. Elke maand verschijnen er nieuwe video’s! En als je daar toch een kijkje neemt, abonneer je dan gelijk even op ons kanaal. Zo ben je als eerste op de hoogte wanneer er nieuwe video’s worden gepubliceerd!


Partners

De ACSI FreeLife TestTour Bern is een project van ACSI FreeLife met Volvo Car Nederland, de Erwin Hymer Group, Flyer Bikes en het Zwitsers Verkeersbureau.


Confidental Infomation