ACSI FreeLife

Menu

Actievelingen in de startblokken voor TestTour!

testtourEn toen waren we aangekomen bij het vierde en laatste testteam: de Actievelingen. Dit jaar zijn dat Theo en Antoinette uit Valburg. De twee krijgen niet zomaar een auto-caravancombinatie mee. Zij mogen namelijk op reis met de volledig elektrische Volvo XC40. En daar hangt de hippe Eriba Touring 430 achter!

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Actievelingen 2021 kennismaking

Redacteur Timo zoekt het stel thuis op. Zo kunnen we gelijk even zien hoe Theo en Antoinette wonen. Daar hangt de Zwitserse vlag al uit. De twee Actievelingen zijn namelijk groot fan van het Alpenland en brachten er de afgelopen veertig jaar al menig vakantie door. Maar een geheel verzorgde reis waarbij ze ook nog eens een splinternieuwe elektrische auto en caravan mogen testen? Nee, dat deden ze nog niet eerder.

Wandelen (en wonen?) in Zwitserland

Theo, freelife ICT’er van beroep, vertelt over zijn hobby’s. En daar blijkt al gelijk dat hij graag actief bezig is. ‘Ik hou van hardlopen, wandelen en muziek.’ In Antoinette, werkzaam in de tandtechniek, heeft hij een perfecte match gevonden. Ook zij zit niet graag stil, zeker niet op vakantie. ‘Ik ben heel erg groot fan van Zwitserland, vooral om er lekker te wandelen door de bergen’, horen we haar zeggen. Alleen wandelen? Nou, nog wel meer als het aan haar ligt: ‘Het is gewoon een geweldig land, ik zou er het liefst willen wonen.’

Duurzaam op reis

De twee Valburgers vinden duurzaamheid erg belangrijk en rijden daarom al een tijdje elektrisch. Dat ze voor de TestTour een volledig elektrische Volvo XC40 meekrijgen, komt dus goed uit. De Eriba-caravan is wel wat nieuws, want normaal gesproken gaan Theo en Antoinette met een tent op vakantie of verblijven ze in hotels en appartementen. Maar wat doet het trekken van een caravan eigenlijk voor de actieradius van de auto? Daar is met name Theo benieuwd naar. ‘Zonder caravan weten we hoe lang we elektrisch kunnen rijden, maar in combinatie met de caravan moeten we dat uitproberen.’

Als ze de auto-caravancombinatie op de oprit zien staan, krijgen de twee gelijk zin om op reis te gaan. ‘Wow, dat ziet er mooi uit’, klinkt het in koor. Vooral het design van de Eriba en de sportieve looks van de Volvo springen in het oog. ‘Spullen erin en wegwezen, Theo’, roept Antoinette enthousiast. En dat is precies wat ze gaan doen. Op naar het avontuur dat in Zwitserland wacht. Testteam Actievelingen, we gaan jullie de komende weken volgen!

Meer van de Actievelingen

Wil je nog meer lezen over de TestTour van Theo en Antoinette in het Berner Oberland? Bestel dan ACSI FreeLife magazine 3-2022. Tot en met begin mei geniet je nog mee van de ACSI FreeLife TestTour in Zwitserland. Zo vind je alle artikelen in een dossier. De video’s staan ook allemaal in een YouTube-playlist. En ook via onze nieuwsbrief en Facebookpagina blijf je op de hoogte. Abonneren en liken maar, want dan mis je helemaal niets!

Praat mee

Praat mee: Actievelingen in de startblokken voor TestTour!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht