ACSI FreeLife

Menu

Eriba Touring 430: compacte en comfortabele caravan

testtourTheo en Antoinette zijn aangekomen in Zwitserland en meteen al goed geïnstalleerd op Camping Seegarten. Daar is het uitzicht op de bergen om van te smullen. En de Eriba bevalt ook uitstekend. Vandaag laten ze je alle ins (door Antoinette) en outs (door Theo) van deze compacte caravan zien! Kijk je mee?

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
TestTour Eriba Touring

Hip met een hefdak

De Eriba Touring 430 is een opvallende verschijning. De grijze onderkant en witte bovenkant geven ‘m een hippe en frisse uitstraling. Met een lengte van 5.28 meter is de Eriba niet bijzonder groot, maar het testteam is ook maar met z’n tweeën. En ook in de breedte (2.00 meter) is deze caravan bescheiden. Toch zijn er drie slaapplekken. Met een rijklaar gewicht van net geen 900 kilogram kun je de Eriba aan bijna elke trekauto koppelen voor een kampeervakantie. Dit maakt het een toegankelijk model.

Theo trapt de rondleiding af. Hij benoemt gelijk een van de fijnste opties van de Eriba: het hefdak. ‘Het geeft extra ventilatie en zorgt voor een mooie lichtinval.’ Maar dat is nog niet alles, want het dak is ook nog eens gebruiksvriendelijk. Theo:  ‘het hefdak is gemakkelijk omhoog te doen en weer naar beneden te laten.’ Dat is niet het enige wat uit te klappen is. De handige bergruimte is zowel van buiten als van binnen (vanuit het bed) toegankelijk. Daar zitten de tuinstoelen veilig in opgeborgen.

Knus en comfortabel

Antoinette neemt het stokje van haar man over en begint haar deel van de rondleiding bij de kasten. Daar zijn er genoeg van boven bij het plafond. ‘Alle hoekjes en gaten zijn benut’, licht ze toe. Het zitgedeelte is praktisch ontworpen, met een tafel die je kunt wegschuiven om er gemakkelijker te kunnen plaatsnemen. En omdat de caravan schuin afloopt van voren, is er binnen een mooi plankje om wat spulletjes op te leggen.

Dan is het tijd voor de keuken. Daar heeft Antoinette wel een opmerking over. ‘De koelkast vind ik persoonlijk een beetje aan de kleine kant, maar voor twee personen zou het net gaan’, bekent ze. Met drie gaspitjes kan de gemiddelde campingkok daarentegen beter uit de voeten. Daarna tilt ze het bed op om in de bergruimte te komen die Theo even daarvoor nog van buiten opende. De badkamer is praktisch ingericht en voldoet voor twee personen. Zeker omdat er prima sanitair op de camping aanwezig is. De conclusie is dan ook dat de Eriba Touring 430 een perfecte caravan is voor twee personen. Dat beloven nog mooie dagen te worden tijdens het vervolg van de TestTour!

Meer van de Actievelingen

Wil je nog meer lezen over de caravan waarmee Theo en Antoinette in het Berner Oberland reisden? Bestel dan ACSI FreeLife magazine 3-2022. Tot en met begin mei geniet je nog mee van de ACSI FreeLife TestTour in Zwitserland. Zo vind je alle artikelen in een dossier. De video’s staan ook allemaal in een YouTube-playlist. En ook via onze nieuwsbrief en Facebookpagina blijf je op de hoogte. Abonneren en liken maar, want dan mis je helemaal niets!

Praat mee

Praat mee: Eriba Touring 430: compacte en comfortabele caravan

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht