ACSI FreeLife

Menu

Campings bij havensteden

Soms komt de afvaartijd van een ferry niet zo goed uit. Dan is het handig als je dicht bij de haven kunt overnachten, zodat je ’s morgens zo de boot op kunt rijden. 

Voor het gemak heeft ACSI FreeLife magazine een overzicht van campings in Europese havensteden gemaakt, zodat jij weet waar je terecht kunt. De lijst van campings, allemaal door ACSI geïnspecteerd, hebben we onderverdeeld per gebied. Je vindt ze hieronder.

Oostzee – Atlantische Oceaan

De meeste landen aan de Oostzee, en dat zijn er heel wat, beschikken over meerdere veerhavens. Dat heeft zo zijn voordelen bij het plannen van je reis. Je kunt natuurlijk ook kiezen om wat meer tijd te nemen en te overnachten op een camping in de buurt.


Middellandse Zee – Oost

Vanuit Italië kun je de ferry nemen naar landen als Kroatië, Griekenland en Albanië. Er zijn diverse maatschappijen die de overtocht maken. Proef de sfeer in de de Italiaanse havensteden en kampeer een nacht of twee in de buurt.


Middellandse Zee – West

Via een Spaanse havenstad kun je de overtocht maken naar de Balearen, via Franse havensteden naar alle uithoeken van Corsica en via Italië kun je oversteken naar Corsica, Sardinië en Sicilië. Neem ook een dagje de tijd om de havenstad zelf te ontdekken en kampeer in de buurt.


Noordzee – Atlantische Oceaan

Voor de reis naar Engeland of Schotland kan je kiezen uit heel veel verschillende veerdiensten. Zelfs vanuit Denemarken vaart er een boot naar Harwich. Om in Ierland te komen neem je de ferry vanuit het Franse Roscoff of Cherbourg, of je trekt vanuit Engeland verder.

Confidental Infomation