ACSI FreeLife

Menu

Oostzee – Scandinavië

jQuery(function(){
jQuery(‘#map’).mobilymap({
position: ‘center’,
popupClass: ‘bubble’,
markerClass: ‘point’,
navSpeed: 600,
navBtnClass: ‘navBtn’,
outsideButtons: ‘.map_buttons a’
});
});


Bratland Camping

Helsingborg

Trelleborg

Świnoujście

Klik op een plaats om te kijken welke camping in de buurt ligt. Gebruik je muis om de kaart te ‘verslepen’ en andere steden te zien.

Met de camper of caravan kan je makkelijk en snel gebruik maken van de vele routes naar bestemmingen rond de Oostzee. Er gaan tientallen ferry’s naar even zoveel bestemmingen in landen als Zweden, Finland, Polen, Duitsland, Denemarken en de Baltische Staten. Ben je op doorreis, dan zul je ook zeker een of meerde keren gebruik maken van een van de ferrydiensten. Een aantal lichten we er voor je uit.

De havens die het dichtst bij Nederland liggen, zijn Lübeck en Kiel beiden op zo’n 350 km van de grens met Duitsland. Het oude stadcentrum van Lübeck staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, een mooie omgeving voor een eerste tussenstop. Vanuit Lübeck gaan ferry’s naar Malmö en Trelleborg in het zuiden van Zweden, maar ook verder weg bijvoorbeeld naar Liepaja in Letland. Van Liepaja naar de hoofdstad Riga is het dan nog zo’n kleine drie uur rijden. Je kan ervoor kiezen om vanuit daar verder de Baltische Staten in te gaan. Of neem de ferry van Riga naar de Zweedse hoofdstad Stockholm zodat je op die manier een mooie rondreis door Noord-Europa maakt.

Vanuit het Duitse Kiel vaart de ferry rechtstreeks naar Oslo in Noorwegen en Göteborg in Zweden, maar ook naar het minder bekende Klaipeda, de derde grootste stad van Litouwen en de meest noordelijke ijsvrije haven. Met de caravan of camper op de ferry een goed uitgangspunt dus om dit deel van Europa te ontdekken. ACSI geïnspecteerde campings bij de havens rond de Oostzee vind je via bovenstaande kaart.

Wil je na een rondreis door het noorden weer terug naar Nederland, maar ook nog een stukje Groot-Brittannië zien? Vanuit Denemarken en andere Scandinavische landen gaan er veerverbindingen naar Groot-Brittanië. Zie hiervoor de kaart van de Noordzee.

Confidental Infomation