ACSI FreeLife

Menu

Noordzee – Atlantische Oceaan

jQuery(function(){
jQuery(‘#map’).mobilymap({
position: ‘center’,
popupClass: ‘bubble’,
markerClass: ‘point’,
navSpeed: 600,
navBtnClass: ‘navBtn’,
outsideButtons: ‘.map_buttons a’
});
});


Klik op een plaats om te kijken welke camping in de buurt ligt. Gebruik je muis om de kaart te ‘verslepen’ en andere steden te zien.

De Noordzee strekt zich uit van het Engelse Kanaal met een stukje Keltische Zee tot aan Noorwegen. Het Engelse kanaal is een van de drukst bevaren stukken water. Engeland, Schotland en Ierland zijn met directe veerverbindingen vanuit Frankrijk en Nederland dan ook uitstekend bereikbaar.

De kampeervakantie begint al direct aan boord. Je rijdt de caravan of camper aan boord van de ferry en geniet van een ontspannen overtocht. Door de relatief korte vaarafstand zijn alle havens binnen handbereik. Nederland heeft drie havens van waaruit je de overtocht naar Noord- en Zuid-Engeland kunt maken. Varen kan zowel vanuit IJmuiden, Hoek van Holland als Rotterdam. Aan de Noordzee vind je diverse campings zodat je de boot ’s ochtends vroeg niet hoeft te missen. De ACSI geïnspecteerde campings bij de havens rond de Noordzee vind je via bovenstaande kaart.

Wil je liever eerst een weekje op vakantie langs de Noordzeekust en zo een stukje België en Frankrijk bekijken, dan heb je de keus uit havens als Caen en Cherbourg. Bezoek de indrukwekkende kust van Normandië waar de geallieerden uit de Tweede Wereldoorlog hun sporen hebben nagelaten. Bekijk ook het tapijt van Bayeux , een borduurwerk van 70 meter lang uit het jaar 1068 dat de slag bij Hastings uitbeeldt. Le Mont-Saint-Michel vlakij de haven van St. Malo is ook zeker het bezoeken waard.

De ferry vanuit Frankrijk vaart langs de Kanaaleilanden naar Zuid-Engeland en Ierland. Neem bijvoorbeeld de ferry naar Plymouth, havenstad met Romeinse overblijfselen en van waaruit de Pilgrim Fathers in 1620 naar Amerika voeren. Of vaar verder naar Cork in Ierland, en bezoek vanuit de camping dit gezellige stadje met de vele gekleurde huisjes. Nog meer naar het noorden? Vanuit Schotland is IJsland per boot te bereiken. Er gaan ook veerverbindingen vanuit Groot-Brittannië naar Denemarken en andere Scandinavische landen. Voor meer veerverbindingen naar Noord- en Oost-Europa zie de kaart van de Oostzee.

Confidental Infomation