ACSI FreeLife

Menu

Middellandse Zee – Oost

jQuery(function(){
jQuery(‘#map’).mobilymap({
position: ‘center’,
popupClass: ‘bubble’,
markerClass: ‘point’,
navSpeed: 600,
navBtnClass: ‘navBtn’,
outsideButtons: ‘.map_buttons a’
});
});

Klik op een plaats om te kijken welke camping in de buurt ligt. Gebruik je muis om de kaart te ‘verslepen’ en andere steden te zien.

Het oostelijke deel van de Middellandse Zee beslaat het gebied van de Ionische Zee tot aan de Adriatische Zee. Italië en de landen ten oosten daarvan zijn hier met elkaar verbonden door talloze bootverbindingen. In plaats van omrijden met je camper of caravan kan je dus ook heel makkelijk de oversteek maken om te genieten van al de omringende landen als Kroatië, Slovenië, Griekenland, Bosnië-Herzegovina, Albanië, Servië en Montenegro.

In Noord-Italië is Venetië de eerste havenplaats die je vanuit Nederland bereikt. Venetië is een havenstad bij uitstek. Door de directe verbinding met zee en het netwerk van kanalen staat alles in het teken van de zee en het water. Een mooie uitgangsplaats om vanuit hier de ferry te nemen naar de overkant. Je vaart meteen helemaal naar het zuiden, naar Corfu, een van de Griekse eilanden in de Ionische Zee. Of vaar naar Patras of naar Igoumenitsa, deze plaatsen liggen respectievelijk op nog 2,5 en 5 uur rijden van de Griekse hoofdstad Athene met wereldberoemde bouwwerken als het Parthenon.

Op terugreis vanuit Griekenland kan je eerst een stuk rijden over het vasteland om de Balkan te verkennen. Op zo’n 7 uur rijden van de Griekse grens ligt de Kroatische badplaats Dubrovnik. Overnachten kan hier op een van de door ACSI geïnspecteerde campings. Je vindt deze campings rond de Middellandse Zee via bovenstaande kaart.

’s Ochtends vaar je dan weer met de ferry naar Zuid-Italië. Wanneer je de Italiaanse havenplaats Bari aandoet, breng dan een bezoek aan de Basiliek van Sint-Nicolaas. Hier vind je de graftombe van Sint-Nicolaas, de bisschop van Myra. Italië herbergt nog meer indrukwekkende bezienswaardigheden zoals Pompeï bij Napels in West-Italië, waar ook een havenplaats dicht bij te vinden is. Bekijk voor meer Italiaanse havenplaatsen in het westen de kaart van de Middellandse Zee – West.

Confidental Infomation