ACSI FreeLife

Menu

Middellandse Zee – West


Civitavecchia

Villa San Giovanni

Klik op een plaats om te kijken welke camping in de buurt ligt. Gebruik je muis om de kaart te ‘verslepen’ en andere steden te zien.

Het westelijke deel van de Middellandse Zee bestaat uit de Tyrreense Zee rond Sicilië, Corsica, Sardinië en de Balearische Zee rond Mallorca, Menorca en Ibiza. Dankzij de directe en frequente veerverbindingen zijn deze Franse, Italiaanse en Spaanse eilanden vanaf het vasteland heel goed te bereiken.

In Spanje vind je van Barcelona tot aan Alicante langs 500 kilometer kustroute verschillende havens met veerverbindingen met de Balearen. Zo gaan er zowel vanuit Barcelona, stad van kunstenaar Gaudí, als vanuit Valencia ferry’s naar Palma de Mallorca. Een overtocht maken van het Spaanse Denia naar Ibiza kan ook. Na twee uur varen ben je er al, ideaal dus voor een dagje uit naar dit zonnige eiland. De camper of caravan kan op het vasteland blijven op een van de tientallen campings aan de Spaanse Costa. ACSI geïnspecteerde campings bij de havens rond de Middellandse Zee vind je via bovenstaande kaart.

Nog meer zon zee en strand vind je aan de Franse Côte d’Azur waar diverse zonnige havensteden als Marseille, Nice, Toulon, Savona en Genua te vinden zijn. Je kan vanuit deze havens naar de eilanden Sardinië, Elba en Corsica varen, maar ook verder naar Sicilië. Op het Franse eiland Corsica heb je de keuze uit maar liefst zes havens. Porto-Vecchio met haar azuurblauwe zee en mooie zandstrand is hier een van.

Vanuit Corsica en ook Sardinië gaan veerboten naar het vasteland van Italië. Vaar naar Civitavecchia, het centrum van Rome ligt op een uur rijden van deze haven. Of breng een bezoek aan Napels, vlakbij het beroemde Pompeï. Hier vind je ook de havenplaats Salerno van waaruit je makkelijk de overtocht naar Palermo, op Sicilië, maakt. Doorrijden naar meer oostelijk gelegen Italiaanse havenplaatsen voor overtochten naar landen als Griekenland kan ook. Deze havens vind je op de kaart van de Middellandse Zee – Oost.

Confidental Infomation