ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Alpenkreuzer Parade

Koelkast, toilet, mover – met een caravan beleef je een heerlijke comfortabele vakantie. Maar hoe is het om terug te gaan naar de basis waarbij je het echte kampeergevoel kunt beleven? Dat wilden we graag uitzoeken, dus trokken we er voor ACSI FreeLife magazine 6 op uit met een Alpenkreuzer Parade. Een voorproefje.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Het legendarische Alpenkreuzer is terug op de markt met twee moderne vouwwagens. Michael Schwarz neemt samen met zijn gezin de proef op de som en probeert de Alpenkreuzer Parade uit.  Een klassieke vouwwagen met 4 + 2 slaapplaatsen. Uitgeklapt heeft de Alpenkreuzer Parade een oppervlakte van ongeveer 18 vierkante meter, meer ruimte dan menig caravan. De Duet is het kleine broertje met twee slaapplaatsen. Beide Alpenkreuzer-modellen zijn sinds 2018 weer op de markt onder de paraplu Sunshine Group – nadat het merk in 2006 werd stopgezet.

Alpenkreuzer Parade beladen

Het verschil met een ‘gewone’ caravan wordt al direct duidelijk bij het inladen. Terwijl caravans talrijke kasten en opbergmogelijkheden hebben die je voor vertrek kunt inruimen, heeft de Parade slechts één laadruimte onder de samengevouwen tent. Met een lengte van ongeveer 2,30 meter, een breedte van 1,50 meter, een hoogte van 30 centimeter en een inhoud van 1.033 liter is deze ruimte zeer riant. Het opbergen van vier campingstoelen, tafel, kampeerkeuken, barbecue, zonnetent en andere kampeeraccessoires is geen enkel probleem – dankzij de breed openstaande laadklep.

Sterke gasdrukveren

Alleen de twee wielkasten die in de carrosserie van de wagen uitsteken, staan in de weg. Twee sterke gasdrukveren zorgen ervoor dat de klep altijd goed op zijn plaats blijft bij het laden en lossen. Voor zijn laadvermogen van driehonderd kilogram hoeft de Alpenkreuzer Parade zich niet te schamen.

Met vouwwagen naar de bouwmarkt

Wie nog geen ervaring heeft met een aanhanger moet een beetje voorzichtig zijn bij het laden. Want bij het openen en sluiten van de vier zijsloten bestaat het risico dat je vingers klem komen te zitten. Een groot voordeel: de laadruimte van de Alpenkreuzer Parade kan ook in het dagelijks leven worden gebruikt, bijvoorbeeld om te winkelen in een bouwmarkt. De lading mag echter niet hoger zijn dan dertig centimeter, anders kan de klep niet meer gesloten worden.

Meer in ACSI FreeLife 6-2020

Ben je benieuwd naar het rijgedrag en opzetgemakt van de Alpenkreuzer Parade? Dit en meer komt uitgebreid aan bod in de leeftest in ACSI FreeLife 6-2020.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Leeftest: Alpenkreuzer Parade

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation