ACSI FreeLife

Menu

Kamperen bij Almere

Met het weer van de afgelopen dagen hoef je niet ver weg voor een kampeervakantie. Zoek het eens dichter bij huis, bijvoorbeeld bij Almere, de jongste stad van ons land.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Ruim 35 jaar geleden bestond Almere niet, tegenwoordig is het een bruisende stad met bijna 200.000 inwoners. Wat is er allemaal te doen in deze parel in de polder?

De jonge stad Almere

Almere is een jonge stad met een korte, maar zeer bijzondere geschiedenis. De stad, centraal gelegen in Nederland, ligt fraai aan het IJsselmeer en heeft prachtige natuur, indrukwekkende architectuur en vooral veel  gezellige evenementen. Een heerlijk dagje fietsen langs het beroemde natuurgebied de Oostvaardersplassen of lekker shoppen in Almere Centrum, gecombineerd met een terrasje is hét recept voor een geslaagd dagje uit.

Winkelen en ontdekken

Shoppen en genieten van bijzondere architectuur gaan in Almere hand in hand. De stad staat vol spraakmakende gebouwen van toonaangevende architecten. Het centrum is opvallend modern van design en de winkels zijn zeven dagen per week geopend. Via de sluis bij Almere Haven kom je er zelfs met de boot! Het winkelaanbod is zeer gevarieerd met ruim 400 winkels. Sluit een dagje shoppen af in een van de gezellige restaurants zoals Chez Alexander op het Belfort of met een bezoek aan de bioscoop of Schouwburg Almere.

Natuur

Vlakbij Almere ligt het wereldberoemde natuurgebied de Oostvaardersplassen. Hier bepaalt de natuur het ritme. Het leven in de Oostvaardersplassen is prachtig in beeld gebracht door de makers van de film De Nieuwe Wildernis. Twee jaar lang volgde een aantal filmteams de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden van Europa. Het resultaat is een natuurfilm zoals die nog nooit eerder in Nederland is gemaakt, bekroond met de Rembrandt Award voor beste Nederlandse film van 2013.

Zelf het gebied ontdekken? Dat kan! Ga op safari met de boswachter of download de iTour van De Nieuwe Wildernis op je smartphone en ga op pad. Even uitrusten kan in het gezellige café in het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders. Hier zijn ook verrekijkers aanwezig waarmee je de dieren in het natuurgebied van dichtbij kunt bekijken.

Campings bij Almere:
Camping Waterhout
WSV Almere Haven
Kampeercentrum De Woensberg
Erkemederstrand

Wil je meer weten over Almere en de kampeermogelijkheden in de omgeving? In het ACSI FreeLife nummer van augustus/september vind je het uitgebreide artikel.

bestel magazine

 

 

Praat mee

 1. AB
  André Brouwer

  vooral in het voor en najaar zijn wij vaak in Almere geweest, altijd op camping Waterhout, kleine gezellige familie camping. Almere biedt vooral heel veel fiets en skeeler routes. lengte en richting kun je geheel zelf uitzoeken, of helemaal via de Oostvaardersplassen helemaal rond (dag tochtje) of door de verschillende woonwijken helemaal binnen door. De fietspaden zijn geschikt om de hond aan de lijn mee te nemen. en zijn redelijk goed van de auto’s afgescheiden (grotendeels). wij hebben er altijd met veel plezier gestaan.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Kamperen bij Almere

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation