ACSI FreeLife

Menu

14 campings in Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuw-Vlaanderen is het meest zuidwestelijk gelegen stukje Nederland. Het is een deel van de provincie Zeeland, dat bereikbaar is door gebruik te maken van de Westerscheldetunnel. Volgens ACSI inspecteur Rob de Brie een stukje Nederland dat te vaak vergeten wordt. Daarom geeft hij tips voor een kampeervakantie in Zeeuws-Vlaanderen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Duinen strand Groede Zeeuws Vlaanderen

“Als je buiten geniet op het strand van de zon en zee is de aanblik van de vele grote en kleine zeeschepen op weg naar Antwerpen en Terneuzen een schitterende achtergrond”, vertelt ACSI inspecteur Rob de Brie enthousiast over het door hem zo geliefde Zeeuws-Vlaanderen. “Buiten het oude kustplaatsje Cadzand Bad zijn ook de plaatsjes Groede en vooral Sluis met zijn gezellige winkelstraatjes en terrassen een bezoek waard.”

Zeeuws-Vlaanderen in het voorjaar

Een bezoek in het voorjaar is volgens de ACSI inspecteur zeker de moeite waard. “In het voorjaar strijken hier de ooievaren neer om te nestelen in de kleine natuurgebieden rondom Cadzand Bad. Op de campings lopen ze dan parmantig rond op zoek naar makkelijk voedsel. Stukjes kaas van de campinggasten vinden ze bijvoorbeeld heerlijk. Daardoor blijven ze ook steeds terugkomen.”

“Wil je eens iets anders dan het strand? De Belgische steden Knokke Heist, Gent en Brugge liggen in de buurt en zijn ook de moeite van een bezoekje waard. Ook het grensoverschrijdende fietsroute knooppuntensysteem nodigt uit tot het maken van hele mooie fietstochten. Een aanrader hierbij is een overtochtje met de veerboot van Breskens naar Vlissingen”, aldus Rob.

Volop in ontwikkeling

De regio Zeeuws-Vlaanderen is volop in ontwikkeling. Zo wordt de kust versterkt en daarmee wordt ook nieuwe natuur ontwikkeld. Waterschap Scheldestromen is sinds eind 2013 de kust aan het versterken bij Waterdunen, het kustvak tussen Breskens en Groede. Aan de zeezijde is de stenen bekleding en het asfalt van de dijk verbeterd.

Aan de landzijde komt een nieuwe duin tot driehonderd meter landinwaarts. De grond, de klei en het zand dat hiervoor gebruikt wordt komt uit het natuur- en recreatiegebied Waterdunen. Een project waar de Provincie Zeeland tegelijkertijd druk mee is. Een kilometerslang netwerk van wandel- en fietsroutes gaat het gebied doorkruisen. Een tip voor je reislijstje van 2018, want naar verwachting is het nieuwe recreatiegebied dan pas klaar.

Campings

Er zijn veel campings in Zeeuws-Vlaanderen vanwaar je dit deel van Nederland kan bezoeken en verkennen. Samen met ACSI inspecteur Rob de Brie hebben we er 14 voor je geselecteerd:

 1. Camping Cassandria Bad (door kampeerders beoordeeld met een 8,1)
 2. Camping De Wachtsluis (door kampeerders beoordeeld met een 8,6)
 3. Camping Wulpen (door kampeerders beoordeeld met een 8,5)
 4. Camping Zonneweelde (door kampeerders beoordeeld met een 8)
 5. Camping Schippers (door kampeerders beoordeeld met een 8,3)
 6. Camping Vogelenzang (door kampeerders beoordeeld met een 8,4)
 7. Camping De Wielenwaal (door kampeerders beoordeeld met een 8,6)
 8. Camping De Hoogte (door kampeerders beoordeeld met een 8)
 9. Camping de Lange Strink (door kampeerders beoordeeld met een 8,1)
 10. Camping Den Molinshoeve (door kampeerders beoordeeld met een 8,3)
 11. Camping ’t Schorre (door kampeerders beoordeeld met een 8,2)
 12. Strandcamping Groede (door kampeerders beoordeeld met een 8,4)
 13. Ardoercamping De Zwinhoeve (door kampeerders beoordeeld met een 8,2)
 14. Molencaten Park Hoogduin (door kampeerders beoordeeld met een 8,1)

In de special Kampeerbestemmingen 2016 in ACSI FreeLife 2-2016 lees je waarom je in 2016 lekker weg in eigen (Zee)land moet gaan. Bestel het nummer hier en kom ook te weten welke andere bestemmingen in 2016 volgens ons meer dan de moeite waard zijn.

bestel magazine

Praat mee

 1. GV
  Ger de de Vlieger

  Wij zijn op zoek naar een plaats op een camping om een stacaravan te plaatsen. De camping moet het hele jaar geopend zijn, voorzien van een vaste gas aansluiting en honden moeten toegestaan zijn op het park.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: 14 campings in Zeeuws-Vlaanderen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht