ACSI FreeLife

Menu

Dit moet je zien aan de Ligurische kust

Hoe je ontspannen wandelend een klein paradijs kunt verkennen en waarom Hollywoodsterren hier ook vakantie vieren – de Ligurische kust is populair maar heeft nog genoeg geheimen verborgen.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

Vorige week las je al veel over dit prachtige gebied. We gaan nog even door met deze heerlijke reis en nemen je mee langs zes aantrekkelijke plaatsen aan de Ligurische kust.

1

Finale Ligure

Lange zandstranden, adembenemende rotswanden, uitdagende wandelpaden, een pleintje aan zee en verschillende buurten met veel kunst, cultuur en een stedelijke uitstraling. Klimmers, mountainbikers, badgasten en cultuurvrienden worden hier allemaal gelukkig.

Lees meer op: ComuneFinaleLigure.it

2

Genua

De havenstad met zijn mooie oude centrum en rijke cultuur geldt als een van de meest attractieve steden in Europa. Het is de hoofdstad van Ligurië gelukt te transformeren van een lelijke industriestad naar een levendig cultureel centrum. Het is de moeite waard wat tijd uit te trekken voor een bezoek. Tip: bezoek de overdekte Mercato orientale (oosterse markt).

Lees meer op: VisitGenoa.it

3

Portofino

Dit plaatsje met zijn 450 inwoners ligt ongeveer 30 kilometer van Genua en is erg in trek bij de rijken en beroemden der aarde. Sophia Loren en verschillende Hollywood-grootheden zijn voor de charme van Portofino gevallen. Het dorpje is autovrij.

Lees meer op: Italia.it

4

Sestri Levante

De locatie kan niet mooier zijn. Het in de 12e eeuw gestichte stadje staat op een landtong tussen de ‘Baai van stilte’ en het ‘Sprookjeskasteel’. Sestri Levante heeft zandstranden en een vissers- en jachthaven. Een wandeling door dit levendige plaatsje, bijvoorbeeld door de Via XXV Aprile, is zeer de moeite waard.

Lees meer op: Sestri-Levante.net

5

Cinque Terre

Hier blijft alles zo’n beetje zoals het is. Deze ongeveer twaalf kilometer lange kuststrook met zijn vijf unieke dorpjes is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Het is tevens een nationaal park waar niets meer mag worden veranderd. Je kunt deze streek het beste wandelend verkennen. Op de foto zie je Cinque Terre

Lees meer op: CinqueTerre.it

6

La Spezia

De haven, tevens thuisbasis van de Italiaanse marine, kenmerkt de provinciehoofdstad. Toeristen bezoeken de stad niet zo vaak. Ten onrechte, want het is er in tegenstelling tot veel vakantieplaatsen aangenaam gewoon Italiaans. Vooral de wijk Prioni met zijn paleizen en musea is een bezoek waard.

Lees meer op: Comune.LaSpezia.it

Tekst en foto: MPS, Joachim Negwer

Praat mee

Praat mee: Dit moet je zien aan de Ligurische kust

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation