ACSI FreeLife

Menu

100-jarig jubileum Arena van Verona

Verona en zijn wereldberoemde opera zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze zomer bestaat het operafestival in de Arena van Verona honderd jaar. Reden voor een feestje!

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
arenaverona

Bekende tenoren komen samen om honderd jaar opera te vieren in de Arena. De meesterwerken van de Italiaanse componist Verdi staan centraal. Voor operaliefhebbers een aanrader om juist deze zomer een bezoekje te brengen aan Verona.

Jubileumjaar Arena van Verona

Een opera in de Arena van Verona bijwonen is een unieke ervaring en een must voor de echte operaliefhebber! In het immense amfitheater, dat plaats biedt aan 20.000 toeschouwers, worden ieder jaar van eind mei tot eind juni diverse klassieke opera’s opgevoerd in de open lucht. De opera’s in de Arena van Verona staan bekend als echte volksevenementen.

In 2013 bestaat de Arena van Verona honderd jaar. Dit jubileum wordt op 1 juni gevierd met het ‘Festival di Centenario’, waarbij de bekende tenoren Plácida Domingo, José Carreras en Andrea Bocelli op het podium van de arena staan. Plácido Domingo is voor deze gelegenheid benoemd tot artistiek directeur. De show wordt opgedragen aan Luciano Pavarotti. Voor meer informatie over het Festival di Centario kijk je op de website van de Arena. Op OperaSelect.nl kan je kaarten bestellen.

Meesterwerken van Verdi

In 2013 is het tweehonderd jaar geleden dat de Italiaanse operacomponist Giuseppe Verdi werd geboren. Verdi heeft veel invloed gehad op de ontwikkeling van de opera. Het programma in de Arena van Verona bevat in 2013 voornamelijk opera’s van deze grote componist. Je kunt genieten van zijn meesterwerken Aida, Nabucco, Il Trovatore, Rigoletto en La Traviata.

Opera Museum Verona

Als je toch in Verona bent, dan moet je als operaliefhebber zeker een bezoekje brengen aan het Arena Museum. In dit museum, dat geheel in het teken van opera staat, kan je attributen uit de Italiaanse opera en foto’s en notities van bekende componisten zoals Bellini, Rossini, Puccini en Verdi bewonderen. Het museum is ondergebracht in het Palazzo Forti. Voor een kaartje betaal je ongeveer 10 euro. Meer info kan je vinden op ArenaMuseOpera.com.

Kamperen bij Verona

ACSI heeft een aantal mooie campings in de buurt van Verona geselecteerd die als uitvalsbasis kunnen dienen voor een bezoek aan de stad. ACSI Kampeerreizen organiseert een speciale reis voor operaliefhebbers. Meer informatie daarover kan je hier vinden.

Praat mee

Praat mee: 100-jarig jubileum Arena van Verona

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht