ACSI FreeLife

Menu

Nieuw in Frankrijk: natuurkampeerterreinen

Je tent opzetten in een rustig stukje groen waar tjilpende vogels ’s morgens het begin van een nieuwe dag aankondigen. In Nederland kennen we al verschillende Natuurkampeerterreinen. Sinds kort verwelkomt ook Frankrijk liefhebbers van rust, ruimte en eenvoud op 5 prachtige locaties.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
franse

In de regio Auvergne liggen de prachtige landschappen voor het oprapen. Een betere locatie bestaat bijna niet als je de natuur in de meest pure vorm wil beleven. Maar liefst vijf Natuurkampeerterreinen worden beheerd door Nederlandse eigenaren en hebben één ding gemeen: een bijzondere ambiance met veel aandacht voor de omgeving.

  • Les Busserolles in Buxieres-les-Mines
  • Le Vertige in Échandelys
  • Trouvé in La Crouzille
  • Les Vernelles in Saint-Aubin-le Monial
  • Pont du Rouffet in Saint-Martin-Candales

Omdat de terreinen kleinschalig zijn, is het aantal plaatsen beperkt. Voorkom teleurstelling door vooraf te reserveren.

Kamperen volgens het boekje

De Franse terreinen voldoen allemaal aan dezelfde richtlijnen als alle andere Natuurkampeerterreinen en zijn ook opgenomen in Het Groene Boekje 2017. Wat je niet moet vergeten is de Natuurkampeerkaart. Die heb je nodig om te kamperen op een van deze idyllische bestemmingen. De Natuurkampeerkaart is online te koop met of zonder Het Groene boekje. Ook kun je deze aanschaffen bij het natuurkampeerterrein zelf, diverse boekhandels en outdoorwinkel Bever.

Meer locaties in Nederland

In totaal zijn er dit jaar 133 Natuurkampeerterreinen op Hollandse bodem. Dat zijn er al 8 meer dan vorig jaar. Kamperen in de natuur mag dus rekenen op een groeiende belangstelling.

Er zijn in Nederland ook een aantal natuurkampeerterreinen die ACSI jaarlijks inspecteert.

Praat mee

Praat mee: Nieuw in Frankrijk: natuurkampeerterreinen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht