ACSI FreeLife

Menu

3 campings in Normandië

Kampeerders kiezen vaak voor de snelste weg naar de zon. Heb je het zuiden wel gezien en wil je eens wat anders zien van Frankrijk? Vermijd dan de drukke Route de Soleil en maak kennis met Normandië.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Camping LAnse du Brick

De charme van het noordwesten van Frankrijk bestaat uit een ruige kust, boomgaarden en vriendelijke mensen. Om je een duwtje in de juiste richting te geven, heeft ACSI FreeLife er voor jou alvast drie campings uitgelicht.

3 campings in Normandië

1

Camping L’Anse du Brick in Maupertus-sur-Mer

L’Anse du Brick ligt hoog in het noorden op het schiereiland Cotentin, en wel in Maupertus-sur-Mer, tussen Barfleur en Cherbourg. De camping is aangelegd op een helling boven een zandstrand. Vanaf de staplaatsen op deze terrassencamping heb je een mooi uitzicht op zee. Wanneer het te koud is om in zee te zwemmen, kun je uitwijken naar het nieuwe binnenbad met whirlpool.

2

Camping Le Grand Large in Les Pieux

Le Grande Large op het schiereiland Cotentin ligt in de duinen pal aan zee tegenover het Kanaaleiland Guernsey. Een verzorgde camping, waar je je prima kunt ontspannen. Tot aan Cap de Carteret strekt zich een kilometerslang grandioos duinlandschap uit, ideaal voor iedereen die graag uitgebreide wandelingen maakt. Bijzonder mooi is de 17 kilometer lange route over de kustwandelweg GR 223 tussen Cap de Carteret en Cap de Flamanville, met het bezienswaardige gelijknamige kasteel en park.

3

Camping Château de Lez Eaux in Saint-Pair-sur-Mer

Deze kasteelcamping heeft een zeer bijzondere charme. Dat komt natuurlijk ook doordat je vanuit je caravan uitzicht hebt op een statige adellijke woning. Bovendien wordt het kasteel, zoals dat nu eenmaal hoort bij een adellijk verblijf, omgeven door een groot park, waarin nu de kampeerders hun voortenten opslaan. De camping ligt weliswaar aan het water, zoals de naam al zegt, maar niet aan zee. Naar Granville aan de kust is het zo’n vijf kilometer rijden.

Mont Saint-Michel

Wellicht heb je begin juli al een keer gedacht ‘daar wil ik ook een keer op vakantie’. De Tour de France startte dit jaar namelijk op Mont Saint-Michel. Deze kloosterberg is een regelrechte toeristische trekpleister. Mont Saint-Michel is na de Eiffeltoren de meest bezochte bezienswaardigheid van Frankrijk. Het schiereiland is ook een ideale plaats om springvloed te bekijken.

Mont Saint-Michel is zeker niet de enige trekpleisters van Normandië. De mythe van de Titanic dwaalt hier bijvoorbeeld nog altijd nadrukkelijk rond. Wat daar allemaal achter zit? Je leest het allemaal in ACSI FreeLife 6-2016. Daarnaast lees je in dit nieuwste nummer welke twee campings ACSI FreeLife jou nog meer aanraadt.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: 3 campings in Normandië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht