ACSI FreeLife

Menu

Duitse klimparken: De boom in

In Nederland vind je een paar klimbossen, Duitsland biedt er een hele batterij. ACSI FreeLife heeft tien Duitse klimparken verzameld in de buurt van een camping.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Op grote hoogte

Klimparken bestaan uit één of meerdere klimparcoursen met uiteenlopende hindernissen. Gezekerd met een klimgordel en –tuigje ga je de uitdaging aan. De parcoursen variëren van hoogte en sommige uitdagende routes komen zelfs tot op 20 meter. Van de meer dan 100 parcours die in Duitsland te vinden zijn, hebben wij er elf geselecteerd die ideaal te combineren zijn met een kampeervakantie. De entree voor volwassenen bedraagt tussen de € 14 en € 40.

Klimmen in een mijn

Eén van de parken is de GHW Klettergarten in Hückeswagen, niet ver van de grens bij Venlo. Hier overwin je hindernissen van hout, touw, banden en andere obstakels tot op 18 meter hoogte in een eikenbos. Beschik je (nog) niet over stalen zenuwen? Dan kun je oefenen op het beginnersparcours. Ook kinderen zijn niet vergeten, voor hun is een speciale route uitgezet.

Hoewel de meeste parcoursen in een bos liggen, kan klimmen ook goed onder de grond bewijst Hochseilgarten Down Under in Merkers. Hier vind je een spectaculair klimparcours in een oude kolenmijn.

Kan je niet wachten om de hoogte  in te gaan bij onze Oosterburen? In het augustus/setember-nummer van ACSI FreeLife staat een overzicht van tien klimparken in Duitsland in de buurt van een camping.

Praat mee

Praat mee: Duitse klimparken: De boom in

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation