ACSI FreeLife

Menu

Koken op de camping: gasbarbecue vs. tweepits kooktoestel

Met de 2 Cook 3 Pro Deluxe en de Carri Chef 40 presenteert Cadac dit jaar twee nieuwe kooktoestellen voor op de camping. Wat onderscheidt het ene toestel van het andere? Dat kom je te weten in deze vijfdelige vergelijking.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe

Voordat we uitgebreid ingaan op de apparaten stellen we de hoofdrolspelers eerst kort aan je voor. De 2 Cook 3 Pro Deluxe is een aanscherping van succesmodel 2 Cook 2 Pro Deluxe. Het verschil zit ‘m met name in drie nuttige details.

Met de nieuwste versie van deze tweepitter ben je voorzien van demontabele windschermen aan beide zijkanten, zodat je niet bang hoeft te zijn dat de vlam uit waait. Daarnaast kun je op een van de twee kookpitten van de 2 Cook 3 Pro Deluxe een (meegeleverde) percolatorhouder kwijt en is er een handige handgreep toegevoegd voor het verplaatsen van de bak- en grillplaat.

De Carri Chef 40 is de compacte opvolger van de Carri Chef 50, een luxe alles-in-één-gasbarbecue. Dankzij de geïntegreerde hittespreider wordt de warmte goed verdeeld over het hele kookoppervlak. Met gesloten deksel creëer je een oven, ideaal om te bakken of te stoven.

1. Aansluiting

Of dat je nu een power pak, cartridge, gasfles of een camper/caravanaansluiting hebt, ze passen allemaal op zowel de 2 Cook als de Carri Chef. Bij dat laatste toestel kun je je gasvoorraad kwijt op een speciale houder tussen de drie poten. Een pré van beide toestellen is de flexibele gasaansluiting, waardoor je met behulp van de Cadac Quick Release (vanaf € 17,95) de slang eenvoudig kunt los- en vastklikken.

2. Gebruiksgemak

De grootste plus van de 2 Cook is de combinatie van twee kookpitten die je afzonderlijk van elkaar kunt gebruiken. Bij aankoop van dit toestel ben je ook meteen verzekerd van twee pandragers, een bak- en grillplaat met keramische coating, percolatorhouder, twee windschermen en een handige draagtas.

Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe_Coffee Pot stand_vrijstaandDe Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe met de percolator houder (links)

Toch mag je de Carri Chef zeker ook multifunctioneel noemen. Dankzij de standaard meegeleverde pan (bij de BBQ / Chef Pan combo) kun je er niet alleen mee barbecueën maar ook mee wokken. Staat er iets teveel wind? Dan gebruik je de deksel als windscherm. Net als bij de 2 Cook zijn de kookoppervlakken voorzien van een keramische beschermlaag. Bovendien zet je de Carri Chef heel makkelijk waterpas met behulp van een stelpootje.

Cadac Dometic Carri Chef 40De Carri Chef 40

3. Veiligheid

Waar je de Carri Chef eenvoudig kunt sluiten met de deksel, is dat met de 2 Cook wat omslachtiger. Om de 2 Cook te kunnen afsluiten, moet je eerst de pannen/platen weghalen, omdat de deksel anders niet dicht gaat. Een belangrijk verschil met de Carri Chef is wel dat de deksel van de 2 Cook niet gebruikt wordt om te koken maar om hem goed te kunnen vervoeren. De deksel kan tevens dienen als windscherm.

De 2 Cook heeft daarentegen heeft wel een gasknopbeveiliging – die ervoor zorgt dat je zonder de knop in te drukken (en daarna te draaien) de gastoevoer niet openzet – en rubberen antislipvoetjes aan de onderkant.

4. Schoonmaken

Cadac heeft goed zijn best gedaan om het afwassen zo makkelijk mogelijk te maken. De bak- en grillplaat van de 2 Cook en het barbecuerooster van de Carri Chef zijn voorzien van een keramische coating die het naast gezonder koken makkelijker maakt om de kookresten te verwijderen. Handig genoeg is de vetpan van de Carri Chef bovendien uitneembaar.

5. Prijs

En dan het antwoord op de vraag waar je waarschijnlijk het meest benieuwd naar bent. Het tweepits toestel 2 Cook 3 Pro Deluxe is in de webshop van Cadac verkrijgbaar voor € 169,95. Dat is inclusief handige opbergtas met aparte vakken voor de windschermen, grillplaten en handgreep.

Voor de luxe alles-in-één-gasbarbecue Carri Chef 40 BBQ / Chef Pan betaal je in de webshop van Cadac € 299. Dat is inclusief pan en deksel, barbecuerooster, pandrager en opbergtas. Uiteraard zijn de gastoevoer en een drukregelaar zijn bij beide toestellen niet bij de prijs inbegrepen.

Kookinspiratie

Ben je op zoek naar kampeerinspiratie? Vergeet dan niet de video’s te bekijken en recepten te bekijken van onze Haute Camping-rubriek waarin campingkok Bert De Wolf je trakteert op de lekkerste recepten voor op de camping.

Haute camping_paella

Praat mee

Praat mee: Koken op de camping: gasbarbecue vs. tweepits kooktoestel

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht