ACSI FreeLife

Menu

Haute Camping deel 2: éénpansgerecht cataplana (+ video)

Voor de rubriek Haute Camping bereidt chefkok Bert De Wolf de lekkerste Europese campinggerechten. Voor dit keer schaft de pot cataplana, een Portugees éénpansgerecht met vis en schaaldieren.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Haute camping_cataplana

Cataplana. Wellicht heb je er nog nooit van gehoord. Reden te meer om de kleurrijke visschotel met venusschelpen, mosselen, pijlinktvis, witte vis, gamba’s, paprika, tomaat en krielaardappelen zelf eens klaar te maken. Als éénpansgerecht is cataplana namelijk een ideaal gerecht voor op de camping. Je hebt er alleen een skottelbraai voor nodig.

Waar komt cataplana vandaan?

“Cataplana is zowel een typisch Portugees kookgerei (een koperen koekenpan die in Portugal wordt gebruikt om visgerechten klaar te maken red.) als de benaming van een Portugees visgerecht”, vertelt Bert. Cataplana is afkomstig uit de Algarve in Zuid-Portugal. “Waarschijnlijk vindt het gerecht zijn oorsprong in de tijd dat de Moren de Algarve bezet hielden. Cataplana is verwant aan de Marokkaanse tajine.”

Haute camping_cataplana

Voordat je zelf aan de slag gaat met dit vispotje raadt onze campingkok aan om de krieltjes voor te koken. “Let er ook op dat je de vis en de gamba’s niet overgaar laat worden.”

Haute camping met de Cadac Carri Chef 50

Voor de bereiding van dit gerecht maakte Bert gebruik van de Cadac Carri Chef 50, een luxe alles-in-een gasbarbecue. Dankzij de geïntegreerde hittespreider wordt de warmte goed verdeeld over het hele kookoppervlak. Met gesloten deksel creëer je een oven, ideaal om te bakken of te stoven.

Wie is kampeerkok Bert?

Tijdens de ACSI FreeLife TestTour 2021 maakte Bert De Wolf zijn rol als Levensgenieter meer dan waar. Daarom is deze Vlaamse beroepskok én doorgewinterde kampeerder die meer dan honderd dagen per jaar op de camping staat, de aangewezen persoon om invulling te geven aan de rubriek ‘Haute Camping’.

Praat mee

Praat mee: Haute Camping deel 2: éénpansgerecht cataplana (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht