ACSI FreeLife

Menu

Dit is het testteam Levensgenieters 2021!

testtourOverdonderd door de avonturen van de vorige testteams, besloten Bert en Veronique zich ook aan te melden voor de TestTour 2021. En met succes, want dit jaar staan ze zelf in het middelpunt als testteam Levensgenieters. Tijd voor een kennismaking.

Auteur
Sander Cox
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
ACSI FreeLife TestTour Bern_Levensgenieters Bert en Veronique

De Levensgenieters wonen in het Vlaamse Leopoldsburg en zijn al in het bezit van een huisje op wielen, een Adria Adora met daarvoor een BMW 318 Touring (diesel). Lekker eten staat bij Bert en Veronique op één. Als kok – vroeger zelfs in een Michelin-restaurant – trakteert Bert zichzelf en zijn vrouw steevast op haut camping. Je zou maar de campingburen zijn van Bert en Veronique…

Bert heeft altijd als kok in verschillende restaurants gewerkt en is nu kok bij een zorginstelling. Veronique werkt in een dagcentrum als opvoedster en logistiek medewerker voor mensen met een lichte tot matige beperking.

Actieve kampeerders

De Levensgenieters voelen zich graag omringd door bergen. “We gaan meestal naar Frankrijk of Oostenrijk. We gaan wel eens raften, mountainbiken en doen aan canyoning, maar we zijn vooral van het wandelen. Geen van ons is ooit in Zwitserland geweest.” De bon vivants hopen vooral dat ze verwend gaan worden. Bert: “We zijn geen fans van de toeristische restaurants. Geef ons maar de echte keuken waar we kunnen genieten van verfijnde gerechten.”

Volslagen verrassing

De uitverkiezing tot testteam Levensgenieters kwam voor Bert en Veronique als een volslagen verrassing. “We waren op een camping in de Ardennen. We liepen net naar het toiletgebouw toen ik een mail zag binnenkomen op mijn telefoon. Ik zag meteen de boodschap ‘Gefeliciteerd jullie mogen met ons op vakantie’. Dus ik zei tegen Veronique ‘Stop eens even!’ We konden het niet geloven en hebben die nacht niet geslapen.”

ACSI FreeLife TestTour Bern_Levensgenieters Bert en Veronique

Op de tandem door Nederland

In 2013 hebben Bert en Veronique samen op een tandem Nederland doorkruist. “Via de westkust zijn we richting het noorden gefietst en via de oostkant van Nederland weer terug. In totaal hebben we achthonderd kilometer gefietst. Het was die zomer heel slecht weer, maar we hebben er ontzettend van genoten. Je wordt meteen aangesproken met zo’n tandem, dus je leert veel mensen kennen. Het nadeel is wel dat heel je hebben en houden op de fiets zit. Als we ergens wat gingen drinken, probeerden we altijd een plek te zoeken met uitzicht op de fiets. Amersfoort sprong er voor ons in positieve zin uit, dat is Amsterdam in het klein.”

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?
“Ik (Bert) ben vroeger regelmatig met de camper van mijn ouders op vakantie geweest. Daarbij heb ik ook nog zeven jaar achter elkaar meegedaan aan een trektocht van een week door de Franse Alpen.  Met alleen een rugzak en een simpel iglotentje. We overnachtten toen op de besneeuwde bergtoppen. Sinds we onze eigen caravan (Adria Adora) hebben, zijn we zelden nog thuis te vinden. We proberen er zoveel mogelijk op uit te trekken. En tot nu toe lukt dat best goed. In totaal zijn we zo wel 100 tot 130 dagen per jaar weg met de caravan.”

ACSI FreeLife TestTour Bern_Levensgenieters Bert en Veronique

Waarom hebben jullie je aangemeld als testers voor ACSI FreeLife?
“Ik zag de oproep en ik dacht dat dit een unieke kans zou zijn om dit eens te kunnen meemaken. Zonder veel hoop heb ik ons ingeschreven (zonder dat mijn vrouw op de hoogte was ?). Ik lees ACSI FreeLife magazine en ben daarin natuurlijk de verhalen van eerdere testteams tegengekomen. We waren telkens overdonderd door de avonturen die zij beleefden. Dat ACSI FreeLife iedereen de kans geeft om een dergelijk avontuur te mogen beleven, is gewoonweg fantastisch. Dit avontuur in combinatie met het kunnen testen van een auto én een caravan is iets waar we alleen maar van konden dromen.”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op kampeervakantie?
“Na een stevig ontbijt trekken we er meestal op uit voor een pittige wandeling of fietstocht. We nemen altijd wat mee om te picknicken. Onderweg komen we altijd wel een mooi plekje tegen waar we kunnen genieten van een lekker hapje en een drankje. Bij terugkomst wordt er meestal lekker gekookt, indien mogelijk met plaatselijke delicatessen. Af en toe gaan we ook uit eten. De avond brengen we meestal door met lezen, gezelschapsspellen, gewoon een babbel met medekampeerders en wat drinken op het terras van de camping.”

ACSI FreeLife TestTour Bern_Levensgenieters Bert en Veronique

En hoe besteden jullie je tijd tijdens een kampeervakantie?
“Dat kan verschillende kanten uitgaan:

 • Actief: wandelen, fietsen, kajakken, raften
 • Bezoek aan plaatselijke marktjes, dorpjes en bezienswaardigheden
 • Een kerk of kathedraal kunnen we niet voorbij zonder er naar binnen te gaan.
 • Een dagje rust op de camping hoort ook bij het vakantiegevoel.
 • Het sociale aspect van kamperen is ook heel belangrijk: we hebben al verschillende vrienden overgehouden aan onze kampeertrips.”

Naar welke bestemmingen gaan jullie het liefst?
“Sinds de coronaperiode zijn we vaak naar de Ardennen gegaan. Nederland staat ook nog hoog op onze verlanglijst, en dan graag de kleine gezellige campings. Verder willen we de volgende bestemmingen nog afvinken: Frankrijk, Duitsland, Portugal en Kroatië.”

Jullie gaan op pad als testers voor ACSI FreeLife. Wat verwachten jullie van de reis?
“Wat we tot nu toe vernomen hebben, verwachten we dat alles tot in de puntjes verzorgd zal zijn. Een deel van wat ons te wachten staat is nog een vraagteken. Maar we kijken ernaar uit om dit te mogen beleven. Dit is een ‘once in a life time’-ervaring die we maar al te graag aangaan.”

En waar kijken jullie het meest naar uit?
“Naar het totaalpakket. De reis met de aangeboden auto-caravancombinatie. De beleving op de campings. Het lekkere eten en drinken en de activiteiten die we mogen verwachten.”

Praat mee

 1. AS
  Anita de Snaijer

  Hallo Bert en Veronique, we hebben elkaar ontmoet op de boerencamping in Huijbergen, vorige week, Arie en Anita in die grijze camper! Zag ik toch in een oude FreeLife magazine jullie voorbijkomen!!! Hoe leuk is dat!! Fijne tijd nog!

  Reageer
  0
  0
 2. DB
  De Wolf Bert

  Bedankt ACSI FREELIFE, het was een onbeschrijflijk mooie ervaring. Een reis om nooit meer te vergeten! Wij kunnen iedereen aanraden om zich in te schrijven om deel uit te maken van de nog komende testtours. En vooral dank aan de crew die de reis zo mooi in mekaar heeft gestoken. We gaan jullie nooit meer vergeten ???.

  Reageer
  3
  0

Praat mee: Dit is het testteam Levensgenieters 2021!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht