ACSI FreeLife

Menu

Whale Trailer Cabin: Is dit de caravan van de toekomst?

De Whale Trailer Cabin heeft op het eerste gezicht iets weg van een Teardrop trailer, Mink of andere compacte caravan. Maar eenmaal uitgeklapt is het een zeer veelzijdig kampeermiddel.

Auteur
Sander Cox
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
Whale Trailer Cabin, caravan van de toekomst

Vrijwel elke hoek van de Whale Trailer Cabin is kantelbaar, te openen of uitschuifbaar. In volledig uitgeklapte vorm heeft de caravan wel wat weg van een walvis met zijn staart omhoog, wat meteen ook zijn naam verklaart. De ‘walvis’ heeft een enorme woonkamer, een complete toiletruimte en een riante slaapkamer.

Voor voldoende stahoogte kun je het dak omhoog klappen en diverse raampartijen zorgen voor veel lichtinval en frisse lucht. De keuken – compleet met koelkast en magnetron – is middels een uittrekmechanisme zowel buiten als binnen te gebruiken.

Enorm gestroomlijnd

De buitenkant van de Whale Trailer Cabin is glad en gestroomlijnd. Vinnen op het dak vergroten de stabiliteit en de naadloos geplaatste deuren en ramen houden de Cw-waarde laag. Die lage luchtweerstand maakt de caravan zeer interessant voor gebruik in combinatie met elektrische auto’s.

Whale Trailer Cabin, caravan van de toekomst

Er hangt nog geen prijskaartje aan de Whale Trailer Cabin. Voorlopig is het een studiemodel van de Chinese ontwerper Hu Yong. En het is nog maar de vraag of de caravan ooit te koop zal zijn, want de productie van de Whale Trailer Cabin is een ingenieuze operatie. Eén prijs heeft Yong in ieder geval al op zak, en dat is een Red Dot Design Award voor het vernuftig ontwerp.

Praat mee

 1. FL
  Freek Leene

  Wat een prachtig ontwerp. Durf eens anders te denken.
  Dan ontstaan er prachtige mogelijkheden. Terecht een Red Dot Award. Alleen het prijskaartje zal een belemmering worden. Zoals bij het nieuwste Kip-caravannetje. Klein , licht, slim, maar wel 30.000 Euro

  Reageer
  0
  0
 2. D

  Als dat het gaat worden dan maar stoppen. Hier wil niet mee gezien worden. Afschuwelijk

  Reageer
  0
  0
 3. H

  Wat een afschuwelijk lelijk ding, een belediging voor alle walvissen… Wie heeft die prijs toegekend? Jezus Christus wat een rommelkot!

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Whale Trailer Cabin: Is dit de caravan van de toekomst?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht