ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Dethleffs c’go 495 QSK

In september 2017 testten vier lezersteams een splinternieuwe caravancombinatie in het Italiaanse Piëmont. Dit keer lees je de bevindingen van het TestTeam Gezinskampeerders Daan en Marianne Aikema. Daan en Marianne Aikema zoeken eigenlijk een compacte caravan om met hun zoon Quinn (2) en dochter Lilou (0) vakantie te vieren. Hoe bevalt de ruime Dethleffs c’go 495 QSK de gezinskampeerders?

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
testtour 2017_dethleffs c'go_ gezinskampeerders

Signalement

Merk
Dethleffs
Model
c'go 495 QSK
Onderstel
Al-ko lichtgewicht chassis met Al-Ko Euro as
Testjaar
2017
Gewicht
leeggewicht 1.060 kg, rijklaar gewicht 1.130 kg, max. toelaatbaar gewicht 1.300 kg
Basisprijs
€ 16.990

Voor de ACSI FreeLife TestTour van start gaat, zijn Daan en Marianne duidelijk over hun caravanwensen. “De ideale afmeting is voor ons ongeveer 4,50 meter. We willen goed kunnen slapen met z’n vieren, maar hij moet wel wendbaar blijven.” Het is dan ook even schrikken als ze de Dethleffs met een opbouwlengte van 5,80 meter zien. Marianne: “Wat een grote caravan! Dat is iets anders dan wij gewend zijn.”

Rijcomfort Dethleffs c’go

Eenmaal onderweg is de omvang van de caravan gauw vergeten. Marianne: “Ik vond het eerst wel spannend om te rijden, maar het valt echt erg mee. Je merkt niet eens dat er zo’n grote caravan achter de auto hangt. Ik ben hier heel blij mee.”

Slaapgenot

Dankzij die afmetingen is het binnenin ook heel ruim. Bij binnenkomst heb je rechts een tweepersoonsbed van 1,35 bij 2,10 meter. “Wij zijn allebei vrij lang – 1,84 en 1,95 meter – en kunnen hier prima liggen. Wel is het bed wat smal en zijn de matrassen vrij hard. Maar we slapen er goed op.”

Voor de kinderen is er een stapelbed achterin. “Quinn is niet zo groot, maar ook als hij ouder is, past hij nog perfect in het bed. Wat ook handig is: wanneer je alleen het bovenste stapelbed gebruikt, kun je het onderste bed opklappen en ontstaat er meer ruimte in de garage eronder.”

Veel daglicht

Tegenover de ingang vind je de zitgroep met treinzit. “Hier kun je goed zitten met twee kinderen en twee volwassenen. Voor vier volwassenen is het misschien wat aan de krappe kant. Wat we vooral fijn vinden, is dat we zelfs onderweg op een parkeerplaats in de zitgroep iets kunnen eten, zonder dat we iets moeten ombouwen.”

In één bank kunnen ze hun spullen kwijt, de andere is gevuld met de watertank. Van de zitgroep kun je een extra bed (195 x 85 centimeter) maken, maar daar heeft de familie geen gebruik van gemaakt – er waren genoeg andere slaapplekken.

Alle informatie op een rijtje

Sta jij op het punt om een c’go te kopen of wil je je vooral nog meer te weten komen over dit model? In ACSI FreeLife 4-2018 lees je het hele verhaal.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Leeftest: Dethleffs c'go 495 QSK

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht