ACSI FreeLife

Menu

Eerste indruk: Sterckeman Starlett Graphite 450 LJ (+ video)

De Franse fabrikant Sterckeman viert dit jaar zijn 75ste verjaardag met de nieuwe Starlett Graphite Anniversary. Een kleine serie caravans met een groot pakket aan extra’s en een vlot uiterlijk. We introduceren je de feestcaravan.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
eerste indruk_Sterckeman Starlett Graphite 450 LJ

Signalement

Merk
Sterckeman
Model
Starlett Graphite 450 LJ
Testjaar
2022
Gewicht
Rijklaar gewicht: 997 kg Maximaal toelaatbaar totaalgewicht: 1.300 kg
Basisprijs
€ 23.275

Sterckeman is een merk van de Franse Trigano groep. In de Franse Ardèche rollen jaarlijks 4.000 caravans en 6.000 campers van de band. De caravans van de Franse fabrikant zijn de afgelopen jaren steeds meer in trek.

Enkele bedden

Voor deze introductie heeft Caravan Trading Europe, de Nederlandse importeur van het merk, ons de Sterckeman Starlett Graphite 450 LJ beschikbaar gesteld. Een hele mond vol voor een caravan die lekker compact is. Hij heeft een lengte van 6 meter 40 inclusief dissel en een breedte van 2,30 meter. Op die afmetingen heeft de fabrikant voorin de caravan twee enkele bedden ondergebracht.

Zithoek om te bouwen tot extra slaapplaats

Op de as vind je de keuken met er tegenover een toiletruimte en achterin een zithoek. Deze is om te bouwen tot een extra slaapplaats, waarmee het totaal aantal slaapplekken uitkomt op 3. Binnen dezelfde serie zijn er nog twee andere indelingen die plaats bieden aan 4 personen. De langste (6,70 meter) heeft voorin een queensbed in plaats van twee enkele bedden. De middelste variant, de 470 CP, heeft een vast tweepersoonsbed achterin en een zitgroep voorin.

Bak aan opbergruimte

Een voordeel van de 450 LJ is dat de enkele bedden te openen zijn, waardoor je letterlijk bakken aan opbergruimte aan boord hebt. Gasveren zorgen ervoor dat lattenbodem en matras netjes blijven staan, terwijl jij je spullen eronder vandaan pakt. De ruimte onder het rechterbed is ook nog van buiten te openen, dus dat is een ideale plek om de campingtafel en stoelen neer te leggen.

Aan de achterzijde van het bed vind je enkele bovenkasten. Ook zijn er wandopbergvakken gemonteerd aan weerszijden van de hoofdeindes. Die zijn perfect om je boek of tijdschriften in op te kunnen bergen. Aan de zijwanden heb je verder nog legplanken met een opstaande rand waar je op de plek van bestemming het een en ander kunt neerleggen. Ook is er achter het hoofdeinde nog plaats voor wat dingen om de slaapkamer mee op te leuken, een fleurige plant of decoratie.

Led-leeslampjes met USB-aansluitingen

Slaap je liever toch gezellig naast elkaar dan kan dat ook, want met behulp van extra kussendelen en twee extra planken, maak je in een handomdraai een kingsize bed van 195 x 210 centimeter. Om de verlichting te bedienen, hoef je niet eens je bed uit, want tussen de bedden in zit voor de beide leeslampjes boven het bed een knop. Een dikke plus zijn de led-leeslampjes die zijn uitgerust met USB-aansluitingen.

Lees en kijk verder

Benieuwd wat deze Sterckeman Starlett Graphite nog meer heeft te bieden? In ACSI FreeLife 5-2022 vind je het hele artikel. Vergeet vooral ook niet de video te bekijken die je bovenaan dit bericht of rechtstreeks op YouTube kunt bekijken.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Eerste indruk: Sterckeman Starlett Graphite 450 LJ (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht